Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Центр «Віза» («Центр Дії») роз’яснює: чи можна відмовитися від зняття відбитків пальців рук при оформленні біометричних паспортів?

Створено: 2023-08-16 13:09:25Оновлено: 2023-08-16 13:11:41

Під час оформлення паспортів громадянина України у формі  ІD-картки та для виїзду за кордон законодавством передбачено зняття відбитків пальців рук заявника. Роз’яснюємо,чи обов’язково здавати відбитки пальців рук при оформленні паспортів.

Стосовно оформлення закордонного паспорта, то в цьому випадку зняття відбитків пальців є ОБОВ’ЯЗКОВИМ! У разі неможливості зняття відбитків пальців рук, в заяві-анкеті на оформлення паспорта робиться відповідна позначка. Відтак, у особи, у якої не знялися відбитки, в паспорті будуть лише відцифроване обличчя і підпис, але сам документ вважатиметься біометричним.

Зауважимо, що відбитки пальців також не передбачено знімати дітям до 12-ти років або особам, які за станом здоров’я не можуть пересуватися самостійно. У всіх інших випадках, крім наведених, вимога наявності відбитків у паспорті є обов’язковою!

При оформленні паспорта громадянина України у вигляді ІД-картки до заяви-анкети вноситься інформація щодо відцифрованих відбитків пальців рук лише за згодою особи,тобто заявник може відмовитися від зняття відбитків пальців, про що ставиться відповідна позначка в заяві-анкеті. 

У Центрі «Віза» всі процедурні питання проводяться швидко та зручно для Вас, наші шановні замовники! Тож, запрошуємо Вас оформити біометричні паспорти у паспортних офісах Центру «Віза»!

 

 

МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ВАС! 

 

16 серпня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради