Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Стало відомо, який обсяг робіт уже виконано на 4-му Зарічному (інфографіка)

Створено: 2021-07-16 11:45:21Оновлено: 2021-07-16 11:46:16

На засіданні керуючого комітету проєкту з комплексного благоустрою 4-го Зарічного виконавці робіт звітували про виконане в рамках проєкту. Міський голова поставив завдання підвищити контроль якості виконання робіт.

Пілотний проєкт з комплексного благоустрою 4-го Зарічного реалізують у рамках програми мера Костянтина Павлова з розвитку Кривого Рогу. В нашому місті вперше в Україні застосували підхід, коли самі люди визначають, що буде зроблено в їхньому мікрорайоні, а також оцінюють процес реалізації. Проєкт розрахований не на один рік. Він має на меті змінити ставлення жителів до свого мікрорайону — люди мають відчути себе хазяїнами, щоб у подальшому зберігати й продовжувати позитивні зміни.

Виконано важливий етап робіт зі збирання ідей та пропозицій жителів, залучення їх до прийняття рішень щодо комплексного благоустрою — заміни підземних інженерних комунікацій, вуличного освітлення, облаштування тротуарів, контейнерів для збирання відходів, переукладання асфальтового покриття, встановлення дитячих майданчиків. Близько 500 активних жителів мікрорайону взяли участь у 7 зустрічах із європейськими експертами. Зокрема Кшиштоф Лонтка (Krzysztof Łątka) провів серію громадських обговорень щодо виявлення проблемних питань, збору та систематизації пропозицій щодо розвитку 4-го Зарічного. Також віце-президент SFB (Stiftung zur Förderung des Bauwesens) Фонду підтримки будівельної галузі (Німеччина) Торальф Вайзе обговорив з жителями 4-го Зарічного варіанти створення багатофункціонального суспільного простору.

Керівник проєкту з комплексного благоустрою 4-го Зарічного Андрій Соколовський зазначив: «Проєкт непростий також і з точки зору синхронізації роботи багатьох організацій, зокрема КП «Кривбасводоканал», АТ «Криворiзька теплоцентраль», АТ «ДТЕК Днiпровськi електромережi», керуючі компанії, які обслуговують будинки, ТОВ «НВК «Криворіжелектромонтаж», ТОВ «Весташляхбуд», КП «Сансервіс». Роботи виконуються за пріоритетністю —  таким чином, щоб наступні виконавці не руйнували вже створене. Спочатку це заміна та ремонти інженерних комунікацій, і тільки після —  роботи з асфальтування та озеленення».

Виконавці робіт доповіли, що на 4-му Зарічному заасфальтовано близько трьох тисяч квадратних метрів доріг, в тому числі – 1,2 тисячі квадратних метрів тротуарів, укріплено 1,2 тисячі квадратних метрів відмостки; відновлено 2,8 тисячі метрів бордюрів, замінено і відремонтовано 800 метрів труб водо- та теплопостачання. У дворі будинків № 4 по вулиці Десантній, між будинками № 17 і № 19 по вулиці Соколовській, будинків № 8 і № 12 на 4-му Зарічному встановили сучасні дитячо-спортивні майданчики з антитравматичним гумовим покриттям.

Встановлені нові контейнерні майданчики для збирання твердих побутових відходів (ТПВ) поблизу будинків №№ 19 та 7 по вулиці Соколовській. Облаштовані під’їзні дороги та тротуари, що ведуть до майданчиків, змінили маршрут руху великогабаритних машин оператора поводження з побутовими відходами – ТОВ «Екоспецтранс». Нові сміттєві майданчики виносять за межі дворів, щоб сміттєвози не руйнували внутрішньодворові дороги. Майданчики обладнані закритими системами, щоб сміття не розліталося.

За рахунок того, що створено два нових майданчика, на прохання мешканців ліквідували старий сміттєвий майданчик, розташований у дворі будинку № 7 по вулиці Соколовській. На місці колишнього смітника виконано благоустрій.

У будинку по вулиці Десантна, 8 вже виконана заміна одного ліфта. Всього на 4-му Зарічному заплановано замінити 7 ліфтів.

Андрій Соколовський зазначив, що в рамках проєкту в 2021-му необхідно виконати ще багато робіт. «Плануємо замінити ще 6 ліфтів, триватиме повний комплекс робіт із заміни підземних інженерних комунікацій, асфальтування доріг і тротуарів, продовжимо облаштовувати контейнерні майданчики для збирання ТПВ. Восени почнуть проводити основні роботи з озеленення».

16 липня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради