Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ВІДПОВІДАЄМО НА АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ КРИВОРІЖЦІВ ДО КОНТАКТ-ЦЕНТРУ 1520

Створено: 2021-07-16 09:19:02Оновлено: 2021-07-16 09:24:48

ЗАСТУПНИК НАЧАЛЬНИКА УПРАВЛЕННЯ З ПИТАНЬ РЕЄСТРАЦІЇ

ВИКОНКОМУ  КРИВОРІЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

ЛОЛІТА КІЙЛО 

  • Як зареєструвати  ФОП самостійно?

НАРАЗІ, РЕЄСТРАЦІЯ ФОП ВІДБУВАТИМЕТЬСЯ АВТОМАТИЧНО, БЕЗ УЧАСТІ ДЕРЖАВНОГО РЕЄСТРАТОРА.


Потрібно лише авторизуватися  за допомогою КЕП та подати заявку про відкриття ФОП через Єдиний вебпортал електронних послуг Дія за посиланням https://cutt.ly/zmgSqOg . Потім процедура відбувається автоматично. 

Дана послуга реалізується Міністерством цифрової трансформації спільно з Міністерством юстиції України, Державним підприємством «Національні інформаційні системи».


  • Як  «ПРОПИСАТИСЯ» в квартирі за згодою власника?

Законодавством передбачено багато різних можливостей для реєстрації місця проживання в помешканні, власником якого є не Ви.  Найпростіша з них – «прописатись» за згодою того, хто володіє цим житлом (якщо є декілька співвласників — за згодою всіх).

Для того щоб зареєструвати своє місце проживання таким способам Вам необхідно разом із власником нерухомості звернутися до офісів «прописки», які розташовані в кожному районі міста, надавши документи, що підтверджують особу, а також документи на житло. Процедура займе 15 хвилин! 

А що ж роботи якщо власник помешкання не зможе звернутися з Вами до «офісу прописки»?

Не варто перейматися, якщо власник нерухомості не в змозі з різних причин особисто надати згоду на реєстрацію місця проживання в своєму житлі, законодавством передбачена можливість надати до офісу «прописки» нотаріально посвідчену згоду власника, така згода надасть Вам можливість зареєструвати місце проживання без фактичної присутності власника житла. 

  • Які строки державної реєстрації речових прав на нерухоме майно?

Одне з найпопулярніших запитань серед заявників є: як швидко можна зареєструвати свою нерухомість?

Відповідаємо: строки реєстрації нерухомості визначено законодавством. Стандартний строк – 5 робочих днів. Проте заявники за власним бажанням можуть зменшити строки реєстрації до 2 робочих днів, 1 робочого дня, або, навіть, до 2 годин. 

Для цього необхідно звернутись до Центру адміністративних послуг «Віза» чи його територіальних підрозділів. Перелік документів не змінюється, результат – відомості про нерухомий об’єкт та права на нього будуть так само занесені до Державного реєстру нерухомості, а заявник отримує витяг.

НАГАДУЄМО, що законодавством передбачено пропорційне зростання адміністративного збору в залежності від зменшення стандартного терміну реєстрації.

16 липня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради