Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ПРОДОВЖУЄМО ГОВОРИТИ ПРО СУБСИДІЇ. ВАМ НЕОБХІДНО ПРО ЦЕ ЗНАТИ!!!

Створено: 2018-07-16 11:35:49Оновлено: 2018-07-16 11:37:07

З травня поточного року  при визначенні права на призначення житлової субсидії враховується майновий стан сім’ї.

Відповідно до підпункту 2 пункту 6 Положення житлова субсидія не призначається (у тому числі на наступний період), якщо будь-хто із складу домогосподарства або член сім’ї особи із складу домогосподарства має у своєму володінні транспортний засіб, що підлягає державній реєстрації і з дати випуску якого минуло менше п’яти років (крім мопеда).

Наявність (відсутність) у власності або володінні зазначених осіб транспортних засобів зазначається у декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії.

Тож сьогодні говоритимемо про обмеження права на субсидію через володіння транспортними засобами і перше питання таке:

Якщо родина користується автомобілем, якому менше п’яти років, по генеральному  дорученню, право на субсидію родина втрачає?

Відповідь. Статті 397 – 398 Цивільного кодексу України визначають, що право володіння виникає на підставі договору з власником або особою, якій майно було передане власником, а також на інших підставах, встановлених законом.

Володільцем чужого майна є особа, яка фактично тримає його у себе.

Генеральне доручення на автомобіль (транспортний засіб) - це документ, що видається власником автомобіля іншій особі, яка в результаті отримує такі правомочності: керувати, експлуатувати, володіти, розпоряджатися, проводити реєстрацію тощо.

Оскільки у володінні домогосподарства є автомобіль, якому менше 5 років, субсидія не може бути призначена на загальних підставах.

Питання. Як розрахувати п’ятирічний термін випуску автомобіля, якщо технічний паспорт  містить лише рік випуску?

Відповідь. П’ятирічний термін розраховується з року випуску, вказаного в технічному паспорті.

Зокрема, у 2018 році субсидія не призначається на загальних підставах у разі, якщо у власності або володінні особи зі складу домогосподарства (або члена сім’ї особи із складу домогосподарства) є транспортний засіб, датою випуску якого є 2013 рік або один з наступних за ним років.

Питання. Чи вважається причіп транспортним засобом?

Відповідь. Відповідно до статті 34 Закону України «Про дорожній рух» від 30.06.1993 № 3353-XII державній реєстрації та обліку підлягають призначені для експлуатації на вулично-дорожній мережі загального користування транспортні засоби усіх типів: автомобілі, автобуси, мотоцикли всіх типів, марок і моделей, самохідні машини, причепи та напівпричепи до них, мотоколяски, інші прирівняні до них транспортні засоби та мопеди, що використовуються на автомобільних дорогах державного значення.

 

Впевнені, надана інформація корисна для вас!!!

 

 

 

16 липня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради