Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Триває обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації державної влади)»

Створено: 2014-07-16 14:30:09Оновлено: 2014-07-16 14:34:14

З метою належного виконання завдань щодо удосконалення взаємодії з громадськістю у місті триває обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації державної влади)». На сьогоднішній день проводиться широка інформаційно-роз’яснювальна робота серед територіальної громади міста стосовно основних положень та переваг реформованої системи місцевого самоврядування. Обговорення відбувається: на сходах громадян, зборах трудових колективів підприємств та організацій міста, при проведенні засідань «круглих столів», семінарів, інформаційних зустрічей та інше. Участь в обговоренні взяло понад 40 тис осіб. Всі матеріали щодо проведеної роботи узагальнюються та детально опрацьовуються.

Інформацію щодо обговорення положень змін до Конституції України розміщено на офіційних сайтах виконкомів районних у місті рад, поширено через міські засоби масової інформації.

У червні поточного року у рамках проведення Єдиного дня інформування населення відбулася інформаційна зустріч на тему «Конституція – основний Закон України».

Впровадження змін до Конституції України - децентралізація влади - дасть територіальним громадам набагато більше повноважень і можливостей, дозволить жителям громади міста самостійно вирішувати питання забудови, утримання місцевої інфраструктури, благоустрою, швидкої та первинної медичної допомоги, роботи садочків і шкіл, ЖКГ, пасажирських перевезень та інше.

Більш детально ознайомитись з Проектом змін до Конституції України (щодо децентралізації влади) та Концепцією реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні можна на офіційному сайті Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

 Посилання:                                             

http://minregion.gov.ua/koncepciya-reformuvannya-miscevogo-samovryaduvannya-ta-teritorialnoyi-organizaciyi-vladi-v-ukrayini-333230

16 липня 2014

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради