Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Відбувся урочистий прийом міського голови Юрія Любоненка з нагоди Дня медичного працівника

Створено: 2010-06-16 13:31:10Оновлено:

16 червня у залі засідань виконкому Криворізької міської ради відбувся урочистий прийом міського голови Юрія Любоненка з нагоди Дня медичного працівника.

На прийомі були присутні 70 провідних спеціалістів з медицини Кривого Рогу.

Юрій Вікторович Любоненко привітав медичних працівників із професійним святом, відзначив їх роботу на високому рівні і побажав подальших здобутків у галузевій діяльності і динамічного розвитку медичної галузі Кривого Рогу. Після чого міський голова найкращим представникам криворізької медицини вручив нагороди виконкому міськради за багаторічну сумлінну працю, високу професійну майстерність, вагомий особистий внесок у справу медичного забезпечення населення міста. Так, головний лікар комунального закладу “Міська дитяча лікарня №1” Наталія Іванівна Савицька нагороджена нагрудним знаком “За заслуги перед містом” ІІІ ступеня.  

Почесні грамоти виконкому міської ради отримали:
- Костянтин Віталійович Мурашко - головний лікар комунального закладу “Міська поліклініка №5”;
- Володимир Федорович Попов - завідувач хірургічного відділення комунального закладу “Міська лікарня №11”;
- Василь Іванович Ярошенко - головний фельдшер комунального закладу “Міська станція швидкої медичної допомоги”.

Грамоти виконкому міської ради:
- Людмила Анатоліївна Анісімова - асистент кафедри стоматології ФПО ДДМА;
- Оксана Анатоліївна Боженко - сестра медична старша анестезіологічного відділення комунального закладу “Міська клінічна лікарня №2”;  
- Володимир Анатолійович Васильєв - головний лікар комунального закладу “Міська дитяча поліклініка №3”;
- Олена Миколаївна Дехтяр - молодша медична сестра акушерсько-фізіологічного відділення комунального закладу “Міський клінічний пологовий будинок №1”;
- Тетяна Іванівна Кобзар - сестра медична відділення легеневого туберкульозу №2 обласного комунального закладу “Криворізький протитуберкульозний диспансер №2”;
- Інна Миколаївна Стахорська - лікар-стоматолог-терапевт лікувально-профілактичного відділення №2 комунального закладу “Стоматологічна поліклініка №7”;
- Ірина Миколаївна Стешина - сестра медична дільнична поліклінічного відділення комунального закладу “Міська лікарня №3”;
- Світлана Іванівна Чистякова - дільничний лікар-терапевт комунального закладу “Міська поліклініка №3”;
- Чорновол Юрій Іванович - головний лікар комунального закладу “Міська лікарня №17”.

Привітав з професійним святом медичних працівників і начальник управління здоров’я Олександр Світловський. Він зазначив, що сьогодні у Кривому Розі функціонує 49 лікувально-профілактичних закладів комунального типу, та 198 приватних медичних установ.

О.Світловський відзначив роботу відділкової лікарні станції «Кривий Ріг-Головний» ДП «Придніпровська залізниця», де на обліку знаходиться 14 тисяч працівників залізничного транспорту та членів їх сімей. Лікарня оснащена сучасною діагностичною апаратурою, яка дає можливість проводити складні оперативні втручання за спеціальностями хірургія, травматологія, урологія та ін. За рейтинговими показниками лікарня входить у першу п’ятірку серед залізничних лікарень України.

Також у Кривому Розі функціонує державна лікарня Криворізького міського управління ГУМВС України в Дніпропетровській області. У лікарні здійснюється надання медичної допомоги співробітникам ГУМВС (близько 8 тисяч) та членам їх родин. Щорічно до поліклініки цього закладу здійснюється біля 24 тисяч відвідувань та понад 350 хворих лікується в умовах стаціонару.

19 аптек комунальної та 213 приватної власності забезпечують населення Кривого Рогу медичними препаратами. У місті налічується 6064 лікарняних ліжок та 1086 ліжко денних стаціонарів у поліклініках. Медичну допомогу населенню надають близько 2000 лікарів та 5,5 тис. середніх медичних працівників.

Центрами підготовки та перепідготовки медичних кадрів для міста є Криворізький медичний коледж, що готує молодших медичних спеціалістів та бакалаврів з шести спеціальностей, та Криворізьке медичне училище підвищення кваліфікації і перепідготовки молодших медичних та фармацевтичних спеціалістів. Науковими медичними центрами у місті є Український науково-дослідний інститут промислової медицини та факультет післядипломної освіти Дніпропетровської державної медичної академії наук. Завдяки співпраці управління охорони здоров'я з цими закладами в місті щороку готується понад 300 молодших медичних спеціалістів, проходять перепідготовку більше 1000 середніх медичних працівників, на курсах підвищення кваліфікації навчаються біля 1000 лікарів, фахівцями кафедр здійснюється понад 18 тисяч консультацій у лікувально–профілактичних закладах міста.

О.Світловський відзвітував і про роботу нещодавно реконструйованих медичних установ. Так, до Криворізького медико–діагностичного центру, оснащеного найсучаснішим лабораторним та діагностичним обладнанням, вже у поточному році жителями міста здійснено біля 9 тисяч відвідувань, у кабінетах та відділеннях центру проведено біля 89 тисяч обстежень.

КЗ «Міський пологовий будинок №2», який розташовано на базі реконструйованої міської лікарні №6, оснащено найсучаснішим медичним обладнанням. Протягом 2009 у пологовому будинку народилося біля 2 тисяч малюків, за 5 місяців поточного року - вже 1023 новонароджених.

Концентрація спеціалізованих центрів та найсучаснішого обладнання в міській клінічній лікарні №8 дозволяють підвищити рівень медичної допомоги дітям. Так, у поточному році проведено 22 операції з малоінвазивної хірургії на легенях у дітей.

У міський клінічній лікарні № 2 сконцентровано роботу міських центрів високоспеціалізованої медичної допомоги дорослому населенню. Лікарня є клінічною базою кафедр хірургії, травматології і ортопедії та кафедри терапії та сімейної медицини Дніпропетровської державної медичної академії. За участю співробітників кафедр впроваджуються новітні медичні технології. Два роки тому із бюджету міста були виділені кошти на придбання сучасного апарату німецької фірми «Доньє» для подріблення каменів сечової системи. За час роботи літотриптора лікування пройшли біля тисячі пацієнтів, проведено близько півтори тисячі подріблень каменів. Вперше в Україні фахівці торакального відділення почали виконувати малотравмуючі операції на легенях. Щороку тут проводиться біля 100 операцій. У серпні 2009 року після придбання апарату «Toshiba infinix VS» знов відновило роботу відділення ренгенваскулярної хірургії, на базі якого виконуються ендоваскулярні операційні втручання на судинах нижніх кінцівок, головного мозку та серця.
© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради