Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

АДМІНБАР’ЄРИ ДЕРЖГЕОКАДАСТРУ: ЩО ПРОПОНУЮТЬ ПІДПРИЄМЦІ МІСТА?

Створено: 2017-05-16 17:26:23Оновлено: 2017-05-16 18:03:56

Рішенням виконкому Криворізької міської ради 12.04.2017   (№ 157 «Про нові аспекти надання адміністративних, інших публічних послуг у Центрі адміністративних послуг «Віза» та його територіальних підрозділах») – зобов’язано керівників виконавчих органів міської ради та рекомендовано керівникам суб’єктів надання адміністративних послуг, підприємств, організацій, установ, повноважні представники яких беруть участь у роботі Центру «Віза», при взаємодії з суб’єктами звернень – замовниками послуг не вимагати документи або інформацію, що перебувають у володінні суб’єкта надання послуги, державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, організацій, установ, що належать до їх управління, а отримувати відповідні документи або інформацію на підставі поданих відомостей у заяві шляхом доступу до інформаційних систем або баз даних інших суб’єктів надання адміністративних послуг, підприємств, установ або організацій, що належать  до сфери  їх управління, або через систему електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів.

Це значно спрощує одержання адміністративних послуг та витрати підприємців, громадян на допоміжні послуги.

Міським головою Ю.Г.Вілкулом, з метою посилення публічного діалогу між владою та бізнесом, популяризації послуг Центру адміністративних послуг «Віза», доручено організувати з травня 2017 року проведення виставок послуг підприємств, організацій, установ, повноважні представники яких беруть участь у роботі Центру для підприємців. Ці заходи передбачались у Меморандумі    про взаємодію у сфері надання якісних адміністративних, інших публічних послуг мешканцям міста Кривого Рогу,  підписаного міським головою з керівниками підприємств, установ, організацій, що надають послуги для населення, майже рік тому.

Сьогодні з великою зацікавленістю підприємницька громадськість прийняла участь у виставці послуг відділу у Криворізькому районі Управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області. Не випадково – бо ці питання одні із самих «болючих» для громадян та підприємців:

- за кількістю наданих послуг у Центрі адміністративних послуг «Віза»:  38% -  частка послуг Державного земельного кадастру;

- за результатами опитування:  25% опитуваних підприємців, вважають доступ до земельних ділянок  адмінбар’єром, а саме  відносять Держгеокадастр до установ, які створюють найбільші перешкоди для підприємців (18 % опитуваних).

Розмова на виставці послуг йшла про грошову оцінку землі та можливості перегляду порядку її індексування; одержання кадастрових номерів; перерозподіл земельних ділянок; гарантії права безкоштовного користування землею під діючими підприємствами-товаровиробниками; порядок відведення земельних ділянок  під тимчасові споруди; оформлення землі під гаражами, архівування земельних ділянок.

Дуже жвавим було обговорення цих питань. Підприємці, експерти внесли ряд цікавих пропозицій  щодо змін та доповнень до діючих регламентів взаємодії влади і бізнесу в питаннях землекористування.

Зацікавила підприємців і процедура громадської експертизи 2-х проектів рішень «Про механізм продажу земельних ділянок комунальної власності (або прав на них) на території  м.Кривого Рогу», «Про встановлення ставок земельного податку, розмір орендної плати та пільг зі сплати за землю на території міста Кривого Рогу, та затвердження Регламенту оподаткування земельних ділянок», яку відкрито зараз проводить виконком міськради.

Слушні пропозиції підприємців найближчим часом будуть розглянуті на засіданні робочої групи з питань реформування адміністративних послуг, створеної розпорядженням Криворізького міського голови  від 20.01.2016  №10-р.

 

23.05.2017 об 11.00 буде проведено наступну Виставку послуг  у виконкомі міської ради   Центром адміністративних послуг «Віза» разом із КП ДОР «Криворізьке бюро технічної інвентаризації»

 

Ми працюємо для Вас!

Наша якість - Ваша довіра! 

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:

Тел. 0-800-500-459, 493-08-28

e-mail: [email protected]

16 травня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради