Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Юрій Вілкул: «У Кривому Розі створені нормальні, демократичні умови для роботи всіх учасників виборчого процесу»

Створено: 2014-05-16 15:06:47Оновлено: 2014-05-16 15:09:27

Юрій Вілкул: «У Кривому Розі створені нормальні, демократичні умови для роботи всіх учасників виборчого процесу»

16 травня міський голова Юрій Вілкул зустрівся із спостерігачами місії ОБСЄ Йорма Калеві Гардемайстер та Міріам Сіас.

Юрій Вілкул відзначив, що Кривий Ріг завжди радий гостям, підкреслив важливість та значення перебування місії ОБСЄ в Україні, і зокрема, у Кривому Розі. « Я вважаю, що у нашому місті створені нормальні, демократичні умови для роботи всіх учасників виборчого процесу, як спостерігачів так і політичних та громадських організацій, окружних та дільничних комісій»,- сказав міський голова.

За 2 місяці роботи у Кривому Розі спостерігачі вже мали зустрічі із секретарем міської ради, заступниками міського голови, представниками політичних партій, громадських об’єднань; спілкувалися із членами окружних та дільничних виборчих комісій. Взагалі враження від Кривого Рогу у спостерігачів лише позитивні.

Йорма Калеві Гардемайстер розповів про те, що вони з колегою - довгострокові спостерігачі і працюють у 3-ох містах Дніпропетровської області: Кривому Розі, Нікополі та Апостолово.

Безпосередньо перед виборами до Кривого Рогу прибуде ще 10-12 команд спостерігачів (близько 24 чоловік). Представники Місії оцінюватимуть весь виборчий процес з точки зору його відповідності зобов’язанням ОБСЄ та іншим міжнародним стандартам демократичних виборів, а також положенням законодавства України.

Довідка:
Бюро демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ (ОБСЄ/БДІПЛ) 20 березня 2014 року відкрило Місію зі спостереження за достроковими виборами Президента України, що відбудуться 25 травня 2014 року. Місію відкрито на запрошення Міністерства закордонних справ України.
До складу Місії входять 18 експертів, які працюватимуть у головному офісі в Києві, та 100 довгострокових спостерігачів, задіяних на території всієї країни. Крім цього, ОБСЄ/БДІПЛ також запросить 900 короткострокових спостерігачів для відстеження перебігу подій у день голосування. Це вже десята Місія зі спостереження за виборами, яку ОБСЄ/БДІПЛ надіслало до України, починаючи з 1996 року.

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому
(056)440-04-32, [email protected]

16 травня 2014

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради