Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Легальні трудові відносини – запорука успіху бізнесу

Створено: 2014-05-16 10:09:50Оновлено: 2014-05-16 10:12:40

Легальні трудові відносини – запорука успіху бізнесу

За ініціативою міського голови Вілкула Ю.Г. щодо активізації роботи з посилення соціально-економічного і правового захисту працюючих у сфері малого і середнього бізнесу, детінізації їх заробітної плати, у центрі надання адміністративних послуг «Муніціпальний центр послуг м.Кривого Рогу», заступником міського голови Подоплєловою Н.Л. проведено засідання «круглого столу» на тему: «Легальні трудові відносини – запорука успіху бізнесу».

Мета зустрічі: оцінка стану заходів з легалізації трудових відносин у сфері підприємництва, виявлення труднощів та налагодження конструктивного діалогу між владою і підприємницькою спільнотою по вирішенню цих питань.

В роботі «круглого столу» взяли участь представники міської влади, контролюючих органів, профспілкових та громадських організацій підприємців, суб’єкти господарювання.

Під час заходу підведено підсумки місячника добровільної легалізації трудових правовідносин, проведеного у квітні поточного року; обговорено питання дотримання суб’єктами господарювання міста законодавства про працю з аналізом найбільш поширених порушень за матеріалами Територіальної державної інспекції України з питань праці; наголошено на негативних наслідках найманої праці без оформлення трудових відносин та мінімізації витрат на оплату праці для соціального захисту працюючих, пенсійного забезпечення тощо; акцентовано увагу на ролі податкової служби у боротьбі із виплатою заробітної плати «в конвертах», нелегальним використанням праці найманих працівників суб’єктами господарювання та певних питаннях щодо організації обслуговування платників податків в Криворізьких об’єднаних податкових інспекціях та електронної звітності.

За результатами «круглого столу» надано доручення органам контролю, управлінню розвитку підприємництва виконкому міської ради щодо підготовки звернення до Верховної ради України із законодавчою ініціативою в частині внесення змін до законодавства України, спрямованих на зниження податкового навантаження на суб’єктів підприємництва та створення умов для виведення з тіні значної частини трудових відносин.

Управління розвитку підприємництва
виконкому міської ради

16 травня 2014

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради