Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ПОВІДОМЛЕННЯ про оприлюднення проєкту регуляторного акта

Створено: 2021-04-16 12:06:45Оновлено: 2021-04-16 12:24:46

Відповідно до статті 18 Закону України «Про оцінку земель» нормативна грошова оцінка земельних ділянок, розташованих у межах населених пунктів, незалежно від їх цільового призначення, проводиться не рідше одного разу на 5–7 років.

Запровадження з 01.01.2022 нової нормативної грошової оцінки земель м. Кривого Рогу обумовлене необхідністю дотримання строків проведення такої оцінки, визначених чинним законодавством України.

З метою актуалізації нормативної грошової оцінки земель м. Кривого Рогу з урахуванням змін містобудівного устрою, інженерної та транспортної інфраструктури, протягом 2020 року здійснено комплекс заходів з організації проведення нормативної грошової оцінки земель м. Кривого Рогу. Відповідно до електронного аукціону в системі «Prozorro» із закупівлі послуги щодо розробки технічної документації з нормативної грошової оцінки земель м. Кривого Рогу визнано переможцем і виконавцем зазначеної послуги Державне підприємство «Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «Діпромісто» імені Ю.М.Білоконя.

Розроблена відповідно до вимог чинного законодавства України Державним підприємством «Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «Діпромісто» імені Ю.М.Білоконя технічна документація з нормативної грошової оцінки земель м. Кривого Рогуотримала позитивний висновок державної експертизи землевпорядної документації Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру від 24 грудня 2020 року №6698-20, у зв’язку з чим підготовлено проєкт рішення міської ради «Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель м. Кривого Рогу».

Ухвалення міською радою рішення про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель м. Кривого Рогу спрямоване на розв’язання проблем, пов’язаних з необхідністю обчислення земельного податку, визначення розмірів орендної плати, державного мита, стимулювання ефективного використання землі на засадах ринкової економіки, визначення ринкової вартості земельних ділянок, створення сприятливих рівних умов для діяльностісуб’єктів господарювання шляхом визначення економіко-планувальних зон і факторів, що враховують розташування земельних ділянок, залежність рентного доходу від місцезнаходження населеного пункту в загальнодержавній, регіональній і місцевій системах виробництва та функціонального використання земельної ділянки.

Поданий департаментом регулювання містобудівної діяльності та земельних відносин виконкому Криворізької міської ради проєкт рішення доопрацьовано з урахуванням пропозицій, які надійшли під час громадських обговорень. Аналіз регуляторного впливупідготовлено з урахуваннямвимог постанови КабінетуМіністрівУкраїнивід 11.03.2004 №308, зі змінами, унесеними постановоюКабінетуМіністрівУкраїнивід 16.12.2015 №1151.

Зауваження та пропозиціїбудутьприйматись в письмовомувиглядівідгромадян, суб’єктівгосподарювання, їхоб’єднань, науковихустанов та консультативно-дорадчихорганівуздійсненнідержавноїрегуляторноїполітики з 16.04.2021 в місячний термін:

- департаментом регулювання містобудівної діяльності та земельних відносин виконкому Криворізької міської ради(поштова адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1, каб. 519, тел. (056)493-08-59, електронна адреса: [email protected]);

- управлінням розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради (поштова адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна,1, каб.510, тел.(056)493-08-71, електронна адреса: urp@kr.gov.ua).

Зі змістом зведеної таблиці пропозицій і зауважень можна буде ознайомитися на офіційній сторінці виконкому Криворізької міської ради в мережі Інтернет. 

            З вказаним проєктом та аналізом його регуляторного впливу можна також ознайомитися на офіційних вебсторінках в мережіІнтернет:

            - Криворізької міської ради та її виконавчого комітету у підрозділі «Регуляторна політика» розділу «Інформаційна база» https://kr.gov.ua/;

            - виконкомів районних у місті рад Металургійної, Довгинцівської, Покровської, Інгулецької, Саксаганської, Тернівської, Центрально-Міської: http://mtlrg-kr.gov.ua/, http://dlgr.gov.ua/, http://www.pokrovkr.gov.ua/, http://ing-org.gov.ua/,https://srvk.gov.ua/, http://trnvk.gov.ua/,http://vykonkom-tsmkr.gov.ua/

            Додаткову інформацію можна отримати в управлінні розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради (50101, м.Кривий Ріг, пл.Молодіжна, 1, каб. 512, 513, тел. (0564)92 25 89.

Додатково буде проведено громадські слухання з обговорення доопрацьованого після громадського обговорення проєкту рішення міської ради «Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель м. Кривого Рогу» та аналізу його регуляторного впливу, оцінки стану суспільних відносин, на врегулювання яких спрямована дія акта. 

Дата, місце та час його проведення: 05.05.2021, о 15.00, каб. 518 приміщення виконкому Криворізької міської ради (м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1) у режимі відеоконференції.Долучитися до відеоконференції можна за посиланням: https://zoom.us/j/94651881750?pwd=YllaRk5ackc5NEpuaUE1TWIrNXkxQT09

Тема громадських слухань: обговорення доопрацьованого проєкту рішення міської ради «Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель м. Кривого Рогу» та аналізу його регуляторного впливу, оцінка стану суспільних відносин, на врегулювання яких спрямована дія акта. 

Відповідальна особа за проведення обговорення та її контактні телефони:

- департамент регулювання містобудівної діяльності та земельних відносин виконкому Криворізької міської ради (директор –Горбачова Любов Миколаївна), адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1, каб. 519, тел. (056)493-08-59, електронна адреса: [email protected];

- управління розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради(начальник – Рижкова Ірина Олексіївна), адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1, каб. 510, тел. (0564)743972, електронна адреса: urp@kr.gov.ua

Інформація про те, де можна ознайомитися з матеріалами громадських слухань: на офіційній вебсторінці Криворізької міської ради та її виконавчого комітету в мережі Інтернет www. kr.gov.ua  (підрозділ «Регуляторна політика» розділу «Інформаційна БазаÞ «Обговорення проектів регуляторних актів») та міській газеті «Червоний гірник» від 16.04.2021.

Участь у громадських слуханнях можуть узяти дієздатні члени територіальної громади віком від 18 років, суб’єкти господарювання, об’єднання  (громадські, суб’єктів господарювання), наукові установи та консультативно-дорадчий орган у здійсненні державної регуляторної політики.

Інформацію щодо результатів громадських слухань з обговорення проєкту вищезазначеного регуляторного акта буде оприлюднено у міській газеті «Червоний гірник», на офіційному вебсайті Криворізької міської ради та її виконавчого комітету.

16 квітня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради