Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Переваги отримання послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану у Центрі «Віза» («Центр Дії»)

Створено: 2024-01-16 12:29:14Оновлено: 2024-01-16 12:32:36

Центр адміністративних послуг «Віза» (Центр «Дії») на сьогодні надає 584 види адміністративних, інших публічних послуг серед яких – 15 комплексних послуг за життєвими ситуаціями. Однією з ключових груп адміністративних послуг, що надаються у Центрі є державна реєстрація актів цивільного стану (ДРАЦС). Ці послуги є життєво необхідними, а в період війни навіть більшою мірою.

Користуючись комплексними послугами замовники отримують повне інформування та ряд безперечних переваг, адже для отримання послуги заповнюється мінімум заяв, подається мінімум документів, що суттєво економить час та сили.

Адміністратори  відділу державної реєстрації актів цивільного стану Центру «Віза» охоче допоможуть з оформленням документів при народженні дитини, реєстрації шлюбу та документів про смерть.

На сьогоднішній день усі послуги щодо державної  реєстрації проводяться за принципом екстериторіальності.  

Так, якщо Ви плануєте одружитись, в Центрі «Віза» є можливість після зміни прізвища скористатись зручною комплексною послугою за життєвою ситуацією «Зміна імені» і одночасно подати заяви на отримання паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон. А також, після зміни прізвища ми запропонуємо Вам, якщо є потреба,  змінити посвідчення водія та внести зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань якщо Ви фізична особа-підприємець.

При проведені  державної реєстрації народження у Центрі «Віза» діє комплексна послуга за життєвою ситуацією «Народження дитини», що включає 15 складових. Окрім оформлення свідоцтва про народження, Ви маєте можливість за однією заявою замовити такі послуги: реєстрація місця проживання дитини, оформлення соціальних допомог, паспорту громадянина України  для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм, документів багатодітної родини, грошової компенсації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» та інші.

При зверненні до Центру «Віза»  щодо державної реєстрації смерті можна скористатись послугою одним пакетом за життєвою ситуацією «Втрата близької людини», тобто крім свідоцтва про смерть ми знімаємо з реєстрації місця проживання  померлого, допомагаємо оформити державну допомогу у зв’язку зі смертю, припинити нарахування за житлово-комунальні послуги на померлу особу та інші послуги (всього 10 складових).

У Центрі «Віза» стали доступними замовлення:

  •    витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян
  •    повторного  свідоцтва про державну реєстрацію актів цивільного стану

За повторну видачу свідоцтва сплачується державне мито у розмірі 0,03 неоподаткованого мінімуму доходів громадян, що становить 0,51 коп.

За видачу витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян сплачується  адміністративний збір у розмірі 73,00 грн. (станом на 01.01.2024)

Важливо!  Будь-які інші платежі, крім визначених на державному рівні у  Центрі «Віза»  не стягуються.

Вся інформація про зручні послуги відділу ДРАЦС Центру «Віза» розміщена на вебпорталі Центру  «Віза» в розділі «Послуги» – «Державна реєстрація актів цивільного стану», про  комплексні послуги Центру «Віза» в розділі «Послуги» – «Комплексні послуги».

Ми працюємо для Вас!

                                                       

   Контакти Центру адміністративних послуг «Віза» («Центр «Дії»):
 
e-mail: [email protected]

16 січня 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради