Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Затверджено Концепцію індустріального парку `Кривбас`

Створено: 2014-01-16 10:15:16Оновлено:

На грудневій сесії Криворізької міської ради затверджено Концепцію індустріального парку "Кривбас"

В Україні все впевненіше розгортається діяльність щодо створення привабливого інвестиційного клімату країни та залучення інвестицій, що чітко прослідковується у Програмі економічних реформ Президента на 2010 – 2014 рр. "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава" та інших законодавчих документах.

Розвиток індустріальних парків розглядається як можливість вигідного використання промислових територій та забезпечення додаткових надходжень у бюджет. Законом України "Про індустріальні парки" визначено правові та організаційні засади їх створення і функціонування в Україні.

Кабінетом Міністрів України створено Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України (Держінвестпроект України), що приймає рішення про включення індустріального парку до Реєстру індустріальних (промислових) парків України. Останній передбачає надання державної підтримки у вигляді безвідсоткових кредитів (позик) та цільового фінансування на безповоротній основі для облаштування індустріальних парків.

Кривий Ріг як потужне промислове місто, де в достатній кількості наявні території  браунфілдів та грінфілдів, не залишився осторонь такої економічно вигідної тенденції як індустріальний парк.

Так, в грудні 2013 року на черговій сесії Криворізької міської ради депутатами було затверджено Концепцію створення  індустріального парку "Кривбас" на земельній ділянці площею 34,07 га в межах промислового району "Коломійцевський", в східній частині міста.

Концепція включає опис основних переваг міста Кривого Рогу як майданчика для створення індустріального парку, детальну характеристику земельної ділянки, прогнозні ресурси (фінансові, матеріальні, технічні, трудові, природні та інші), необхідні для створення й функціонування  індустріального парку "Кривбас", очікувані джерела їх залучення, організаційну модель  парку та інші аспекти.

Концепцією визначені результати функціонування індустріального парку у Кривому Розі: економічний розвиток міста,  підвищення конкурентоспроможності території, розвиток сучасної виробничої та ринкової інфраструктури, створення нових робочих місць, збільшення надходжень до міського бюджету міста та Державного бюджету України за рахунок створення додаткових робочих місць, а також покращення купівельної спроможності населення міста.

Наступний крок – проведення конкурсу з вибором керуючої компанії індустріального парку "Кривбас" у відповідності до Закону України "Про індустріальні парки" та включення індустріального парку до Реєстру індустріальних (промислових) парків України

На даний проект покладаються великі надії, адже він може стати рушійною силою диверсифікації економіки міста, залучення додаткових коштів до бюджетів усіх рівнів, що сприятиме процвітанню міста та підвищенню рівня життя його мешканців.


 

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради