Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

ЦЕНТР «ВІЗА» («ЦЕНТР ДІЇ»): ВДОСКОНАЛЮЄМО СВОЇ ПРОФЕСІЙНІ НАВИЧКИ

Створено: 2023-12-15 14:22:33Оновлено: 2023-12-15 14:25:50

Із початком повномасштабної війни в Україні чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати за кордон. Водночас заборона виїзду за кордон під час війни може порушувати деякі права людини, зокрема право на свободу пересування та право на вільний вибір місця проживання. На сьогодні чинним законодавством передбачені винятки щодо виїзду за кордон на постійне місце проживання.

Тому наразі одним із найбільш актуальних питань, з якими звертаються до офісів Центру «Віза» (Центр «Дії») у сфері реєстрації місця проживання є зняття з реєстрації місця проживання призовників, військовозобов’язаних та резервістів у зв’язку з оформленням документів для виїзду за кордон на постійне місце проживання, виданих Головним Управлінням Державної міграційної служби в Дніпропетровській області та консульськими установами України в Дніпропетровській області.

14.12.2023 відбулась онлайн-нарада, присвячена зазначеному питанню. На заході були присутні представники центрів надання адміністративних послуг, державної міграційної служби, територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки та Служби безпеки України.

Протягом зустрічі тривала жвава дискусія в форматі діалогу, під час якої обговорені актуальні та проблемні питання в сфері зняття з реєстрації місця проживання осіб у зв’язку з  виїздом за кордон на постійне місце проживання та отримані роз’яснення щодо застосування однакових вимог до документів під час прийому адміністраторами ЦНАПів призовників, військовозобов’язаних та резервістів, які звертаються для отримання послуг.

Адміністратори Центру адміністративних послуг «Віза» («Центр Дії») ознайомились з досвідом роботи своїх колег з цих питань та поділились своїми навичками застосування норм чинного законодавства в роботі.

 

Ми навчаємось для Вас!

 

Центр «Віза» («Центр Дії») #Разом до Перемоги!

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза» «Центр «Дії»:

 

https://viza.kr.gov.ua/,

 

                                                                                                                                           [email protected]

15 грудня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради