Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Про оприлюднення проекту регуляторного акта

Створено: 2016-11-15 14:07:43Оновлено: 2016-11-15 14:09:26

Про оприлюднення проекту регуляторного акта – проекту рішення Криворізької міської ради  «Про розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності в м. Кривому Розі» та аналізу його регуляторного впливу

Законами України «Про основи містобудування», «Про регулювання містобудівної діяльності», «Про благоустрій населених пунктів» передбачається законодавча база розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності (надалі – ТС).       

Порядком розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, затвердженого Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 21 жовтня 2011 року №244, визначено, що розміщення ТС на території населених пунктів може відбуватися за Комплексною схемою розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності (надалі – Комплексна схема), розробленою суб’єктом господарювання, який має передбачене чинним законодавством право на розробку містобудівної документації, що підлягає затвердженню рішенням виконкому  міської ради.

Відповідно до рішення виконкому міської ради від 14.09.2016 №379 «Про впорядкування розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності в м. Кривому Розі» виконкомами районних у місті рад проведено моніторинг розміщення ТС на території міста. Аналіз показав, що окремі суб’єкти, які здійснюють господарську діяльність в ТС, не дотримуються вимог  чинного законодавства України, зокрема самовільно встановлюють ТС. Така ситуація пояснюється економічно кризовими коливаннями та мораторієм на проведення перевірок.                 

Відсутність на законодавчому рівні  єдиного механізму розміщення ТС  негативно впливає на стан об’єктів благоустрою, архітектурного планування розвитку міста в цілому. Підприємницька діяльність таких суб’єктів господарювання іде «в тінь», порушуються права мешканців міста, а міський бюджет зазнає втрат від використання підприємцями елементів благоустрою.

Відповідно до статті 15 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» суб’єкт господарювання-власник ТС торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення, розташованої на території об'єкта благоустрою комунальної власності, може брати пайову участь в утриманні об'єкта благоустрою на умовах договору.

Тому постала необхідність упровадження  єдиного прозорого механизму встановлення та утримання ТС.   

Сфера дії визначеного регуляторного акта розповсюджується на суб’єктів господарювання, які організовують роботу ТС. Проект регуляторного акта передбачає  впорядкування правових відносин розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності між суб’єктами господарювання, органами місцевого самоврядування й територіальною громадою міста. У проекті пропонуються прийнятні для підприємців умови конкурсу з урахуванням конкурентоспроможності, на початковому етапі – мінімізованість фінансових ризиків, корупційних проявів, забезпеченість прогнозованої ситуації в подальшому, а для міста – упорядковане розміщення ТС відповідно до Комплексної схеми, належний благоустрій території, забезпечення нормальних умов життєдіяльності територіальної громади, поповнення  міського бюджету.

На виконання вимог ст.9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» повідомляємо про оприлюднення проекту регуляторного акта - проекту рішення Криворізької міської ради «Про розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності в м. Кривому Розі» та аналізу його регуляторного впливу.

Проект поданий управліннями розвитку підприємництва,  містобудування, архітектури та земельних відносин, благоустрою та житлової політики виконкому Криворізької міської ради.

Проект рішення та аналіз його регуляторного впливу будуть розміщені 17.11.2016 в міській комунальній газеті «Червоний гірник»  та на офіційних сторінках  в мережі Інтернет:

- виконкому міської ради у підрозділі «Регуляторна політика» розділу «Інформаційна база» http://kr.gov.ua;

- виконкомів районних у місті рад Металургійної, Довгинцівської, Жовтневої, Інгулецької, Саксаганської, Тернівської, Центрально-Міської www.mtlrg-kr.gov.ua, www.dlgr.gov.ua, www.zhrkrog.gov.ua, www.ing-org.gov.ua, www.srvk.gov.ua, www.trnvk.gov.ua, vykonkom-tsmkr.gov.ua.

Цілі прийняття проекту: Установлення прозорого порядку розміщення  тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності, що сприятиме розвитку підприємництва, покращення стану благоустрою  в місті.

 Зауваження та пропозиції в письмовій формі приймаються з 17.11.2016 в місячний термін управліннями:

- розвитку підприємництва виконкому міської ради (поштова адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна,1, каб.510, тел. (0564) 74-39-72, електронна адреса: [email protected] );

- містобудування,  архітектури   та   земельних   відносин  виконкому Криворізької міської ради (поштова адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна,1, каб.520, тел. (0564) 74-72-53, електронна адреса: [email protected]);

- благоустрою та житлової політики виконкому Криворізької міської ради (поштова адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна,1, каб.550, тел. (0564) 40-02-38, електронна адреса: [email protected])

А також на електронні почтові скриньки виконкому міської ради [email protected] і виконкомів районних у місті рад Металургійної, Довгинцівської, Жовтневої, Інгулецької, Саксаганської, Тернівської, Центрально-Міської: [email protected], dlg_vk@riad.com.ua, zhv_vk@ukr.net, ing.zagal104@ukr.net, [email protected], [email protected], [email protected].

Додатково  буде проведено громадські слухання по обговоренню проекту рішення міської ради «Про розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності в    м. Кривому Розі».

Дата, місце та час його проведення:  29.11.2016 року о 15-00 годині, в каб.139 приміщення виконкому міської ради за адресою: пл. Молодіжна, 1.

 Тема громадських слухань:  обговорення проекту рішення міської ради «Про розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності в м. Кривому Розі»  та аналізу його регуляторного впливу.

Відповідальні особи за проведення обговорення та їх контактні телефони: управління розвитку підприємництва виконкому міської ради (начальник – Рижкова Ірина Олексіївна) адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна,1, каб.510, тел.74-39-72.

Інформація про те, де можна ознайомитися з матеріалами громадських слухань: з 17.11.2016 на офіційній веб-сторінці виконкому міської ради в мережі Інтернет  http://kr.gov.ua (підрозділ «Регуляторна політика» розділу «Інформаційна База >> «Обговорення проектів регуляторних актів») та Криворізькій міській комунальній газеті «Червоний гірник» від 17.11.2016.

Участь у громадських слуханнях можуть узяти дієздатні члени територіальної громади віком від 18 років, суб’єкти господарювання, об’єднання  (громадські, суб’єктів господарювання), наукові установи та консультативно-дорадчий орган у здійсненні державної регуляторної політики.

Інформацію щодо результатів обговорення вищезазначеного регуляторного акта буде оприлюднено у міській комунальній газеті «Червоний гірник», на офіційному веб-сайті Криворізької міської ради.


 

15 листопада 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради