Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Міська влада прискіпливо контролює надходження податку від плати за землю

Створено: 2010-11-15 12:49:22Оновлено:

Згідно з календарним планом роботи виконкому міськради, 12 листопада 2010 року, в залі засідань спеціалізованої Державної податкової інспекції по роботі з підприємствами гірничо-металургійного комплексу у м. Кривому Розі, відбулася нарада з представниками податкових інспекцій міста та заступниками голів районних у місті рад з питань стану платежів до міського бюджету від плати за землю за жовтень 2010 року та завдання щодо забезпечення надходжень від плати за землю до бюджету міста на 2010 рік.

До участі в роботі наради залучались фахівці управління земельних ресурсів, фінансового та юридичного управлінь виконкому міськради, управління Держкомзему у м. Кривий Ріг Дніпропетровської області.

На нараді було детально проаналізовано стан надходжень до міського бюджету від плати за землю та зазначено, що за жовтень поточного року до міської казни надійшло майже 25,0 млн. грн. при плановому завданні – 23,4 млн. грн.

Були заслухані звіти міжрайонних податкових інспекцій міста та керівників районних робочих груп щодо вжитих заходів стосовно забезпечення планових надходжень до міського бюджету у жовтні місяці та до кінця поточного року.

Управління Держкомзему у м. Кривому Розі Дніпропетровської області проінформувало присутніх про стан видачі суб’єктам господарювання довідок про грошову оцінку земельних ділянок.

Як свідчать виступи учасників наради, відсутні сумніви щодо виконання планових показників надходжень до міського бюджету від плати за землю у поточному році.

За підсумками заходу були надані відповідні протокольні доручення.

ДОВІДКА:

За десять місяців поточного року до міського бюджету від плати за землю надійшло 208,4 млн. грн., що на 12,3 млн. більше планового показника та на майже на 41, 0 млн. грн. більше чим за аналогічний період минулого року.

Подібні заходи проводяться щомісяця. Запрошуються також суб’єкти господарювання, що не сумлінно виконують свої зобов’язання перед міською громадою за надані в користування земельні ділянки. Їм детально роз’яснюються всі негативні наслідки ухилення від своєчасної та в повному обсязі плати за користування земельними ділянками. Крім того, такі наради підвищують рівень ефективності взаємодії податкових органів та місцевих органів виконавчої влади в питаннях ефективного та раціонального використання земель комунальної власності.



© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради