Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Е-малятко – підтримка відповідального батьківства

Створено: 2019-10-15 14:21:35Оновлено: 2019-10-15 14:22:26

В Україні з 1 січня 2020 року впроваджується комплексна послуга «е-малятко», тобто з’явиться можливість оформити в електронному режимі послуги, пов’язані з народженням дитини. Серед доступних електронних послуг будуть такі:

-         державна реєстрація народження дитини та визначення походження дитини;

-         реєстрація місця проживання новонародженої дитини;

-         призначення державної допомоги при народженні дитини;

-       призначення матеріальної допомоги на дітей, які народилися в багатодітних сім’ях;

-       внесення даних про новонароджену дитину до Реєстру пацієнтів, що ведеться у центральній базі даних електронної системи охорони здоров’я;

-       реєстрація у Державному  реєстрі фізичних осіб - платників податків;

-       видача посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї;

-       визначення належності новонародженої дитини до громадянства України;

-       внесення інформації про новонароджену дитину до Єдиного  державного демографічного реєстру з присвоєнням унікального номера запису в ньому.

Усі вказані послуги можна буде отримати одночасно, якщо заповнити електронну форму.

Міська влада, турбуючись про комфорт мешканців нашого міста вже впровадила 11 послуг, які можна оформити «одним пакетом» за життєвою ситуацією «Народження дитини» через Центр адміністративних послуг «Віза». Безперебійна, якісна організація процесу пояснюється тим, що у наданні даних послуг приймають участь фахівці багатьох відомств та управлінь. Принцип роботи відповідає гаслу, яке висловив міський голова Юрій Вілкул: «бігати повинні довідки, а не люди».

Заклади охорони здоров’я міста приймають активну участь у впровадженні соціальних проектів. Наприклад, у закладах, які надають допомогу жінкам у пологах, а саме: КНП «Криворізький міський клінічний пологовий будинок №1» КМР, КНП «Криворізький перинатальний центр зі стаціонаром» КМР, КНП «Криворізька міська лікарня №7» КМР з метою підтримки відповідального батьківства впроваджено постанову КМУ України від 20.06.2018 №512 «Деякі питання реалізації пілотного проекту із надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка», і за поточний період молодим батькам видано 3 678 натуральної допомоги «пакунки малюка».

В рамках співробітництва відділів державної реєстрації актів цивільного стану та закладів охорони здоров’я за бажанням батьків з початку року свідоцтво про народження в пологових стаціонарах міста отримали 1 610 дітей.  

15 жовтня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради