Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Криворізькі загальноосвітні навчальні заклади готові до нового навчального року 2012/2013

Створено: 2012-08-15 06:23:08Оновлено:

13 серпня у виконкомі Криворізької міської ради відбулася прес-конференція заступника міського голови Валентини Бєрлін, на якій журналісти дізналися як у Кривому Розі триває підготовка до нового 2012/2013 навчального року.

Як відзначила заступник міського голови, у рамках підготовки до нового навчального року значна увага приділялась зміцненню матеріально-технічної бази закладів освіти, впровадженню енергозберігаючих технологій, створенню належних умов для надання освітніх послуг, розширенню мережі груп та дошкільних навчальних закладів та впровадженню інформаційно-комунікаційних технологій в управлінську, науково-методичну діяльність, навчально-виховний процес.

Зокрема з метою 100 % охоплення дітей різних вікових категорій послугами дошкільної освіти лише за останні 2 роки відновлено роботу 29 груп у функціонуючих дошкільних закладах Дзержинського, Довгинцівського, Жовтневого, Саксаганського та Центрально-Міського районів, що дало можливість відкрити додатково 580 місць. Крім того, продовжується відновлення та доведення до повної проектної потужності існуючих закладів освіти: створено НВК №18 у Дзержинському та №38 у Тернівському районах, що дасть змогу відкрити відповідно додаткові дошкільні групи на 100 місць.

Щодо роботи входження закладів освіти міста до єдиного інформаційно-освітнього простору області, то у Кривому Розі комп’ютеризовано 100% загальноосвітніх навчальних закладів. Встановлено 164 навчальні комп’ютерні класи. Всі загальноосвітні навчальні заклади мають доступ до мережі Інтернет. Оплата за послуги провайдерів проводиться за кошти місцевого бюджету.

Також у рамках виконання програми «Сто відсотків» міською владою продовжується фінансування для придбання комп’ютерних класів. До початку нового навчального року ще 11 шкіл отримали з міського бюджету комплекти комп’ютерних класів на суму 500 тис. грн.

Під час прес-конференції Валентина Миколаївна повідомила й про те, що за ініціативи голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександра Вілкула та з метою патріотичного виховання учнівської молоді готується всім учням 2 - 11 класів незвичайний подарунок - шкільний щоденник, на сторінках якого розміщені фото видатних людей та місць держави, області, міста. Це ще одне свідчення уваги до кожної дитини та виховання почуття патріотизму, гордості за свій регіон.

(0564)92 13 03, [email protected]

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради