Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

У Кривому Розі налагоджена системна та комплексна робота з вирішення актуальних екологічних питань

Створено: 2015-07-15 14:36:53Оновлено: 2015-07-15 14:38:17

У червні в Кривому Розі на базі Науково-дослідного гірничорудного інституту Криворізького національного університету під головуванням міського голови Юрія Вілкула пройшла ІІІ Міжнародна науково-технічна конференція «Сучасні технології розробки рудних родовищ. Еколого-економічні наслідки діяльності підприємств ГМК».

До обговорення актуальних екологічних питань долучилося 120 чоловік - учених, фахівців, проектувальників, працівників підприємств, громадських діячів. В цілому, на конференцію було подано 117 тез докладів, заслухано 26 доповідей. Вони стосувалися найгостріших проблем не лише технічного й технологічного, але й соціально-економічного та екологічного характеру, що потребують невідкладних рішень.

Також  учасників конференції поінформували про реалізацію Державної програми «Дослідження стану техногенної частини земної кори Криворізького басейну для попередження на його території катастроф природно-техногенного характеру на 2013-2016 рр.», а також про створення спеціалізованої геоінформаційної системи безперервного дистанційного моніторингу стану масивів порід у гірничих відводах діючих та ліквідованих гірничодобувних підприємств Кривбасу – «ГІС-Кривбас».

Після широкого обговорення всіх питань учасники наукового зібрання ухвалили проект – рішення з рекомендаціями перспективних напрямків роботи. Фахівці відзначають, що їх виконання сприятиме економічному розвитку регіону, забезпеченню ощадливого ресурсокористування, відновленню екологічно безпечних умов проживання жителів.

За результатами екологічного форуму у вересні планують провести у виконкомі міськради нараду щодо роботи підприємства «Швидкісний трамвай». Зокрема, мова буде йти  про підтоплення, зміни гірничого масиву під впливом у т.ч. діяльності підприємств гірничо-видобувної промисловості міста, що призводить до порушення цілісності тунелів.


 

15 липня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради