Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Витяг про реєстрацію місця проживання на порталі Дія: зручно, швидко, сучасно!

Створено: 2022-06-15 13:21:30Оновлено: 2022-06-15 13:23:43

Витяг про реєстрацію місця проживання це один із документів, який часто вимагають при отриманні державних послуг. Влаштувати дитину до садочка чи школи, оформити шлюб, стати на військовий облік — для всього цього необхідно мати документ, який підтверджує ваше місце проживання.

Відтепер електронний витяг про реєстрацію місця проживання громадяни можуть отримати на порталі Дія лише за 1 хвилину та незалежно від свого місцезнаходження.

Не потрібно витрачати свій час щоб відвідати органи реєстрації. Замість паперової довідки – електронний витяг, а замість відвідування держустанов – портал «Дія».

Витяг з Реєстру територіальної громади формується засобами відомчої інформаційної системи ДМС України з використанням системи електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів, за запитом особи та безкоштовно.

Електронний витяг формується у довільній формі, придатній для сприйняття її змісту, разом з унікальним електронним ідентифікатором (QR-кодом) та зберігається у кабінеті громадянина на порталі «Дія».

Сформований витяг містить інформацію про особу, адресу та дату задекларованого/зареєстрованого місця її проживання (перебування), а також адресу й дату зняття з місця проживання або відомості про скасування декларування/реєстрації/зняття з задекларованого/зареєстрованого місця проживання.

Електронний документ можна завантажити на порталі та зберегти на смартфоні чи зручному носії, а за допомогою QR-коду.громадяни зможуть пред’явити витяг під час отримання адміністративних чи соціальних послуг – інформацію можна буде зчитати та перевірити шляхом отримання даних із відомчої інформаційної системи ДМС.

Щоб отримати витяг на порталі Дія необхідно:

1. Зареєструватися чи авторизуватися в кабінеті громадянина на diia.gov.ua за допомогою електронного підпису.

2. Перевірити коректність особистих даних у профілі користувача, оновити  їх за необхідності.

3. Вибрати послугу «Витяг з реєстру територіальної громади».

4. Перевірити  інформацію про місце проживання. Якщо все правильно — сформувати  витяг.

 

Якщо у Вас самостійно не виходить сформувати витяг, Центр «Віза» завжди готовий допомогти у цьому.

У головному офісі ЦНАПу(пл. Молодіжна,1)організовано спеціальне місце,обладнаненеобхідноюкомп’ютерноютехнікою «Місце для самообслуговування», а адміністратори допоможуть у пошуку.

Довідково.Відповідно до вимог статей 12, 13 Закону України "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні",послуги з декларування місця проживання/реєстрації місця проживання не надаються, крім зняття з реєстрації місця проживання померлих та отримання інформації про зареєстрованих осіб.

 

 

Ми працюємо для Вас!

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:

Тел. 0-800-500-459 (безкоштовно),
e-mail: 
[email protected],

https://viza.kr.gov.ua/

15 червня 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради