Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі розпочалися ремонти та модернізація шкіл

Створено: 2017-06-15 14:56:17Оновлено: 2017-06-15 14:57:46

Капітально відремонтують  21 школу, в 150  будуть проведені  поточні ремонти та роботи з енергозбереження. 

Мер Юрій Вілкул поставив завдання, щоб до кінця серпня всі школи та позашкільні заклади міста були повністю готові до нового навчального року. Для виконання цієї роботи з бюджету міста будуть  виділені додаткові кошти. Таке рішення підтримане на засіданні Криворізького виконкому. 

Також, в рамках муніципального конкурсу «Громадський бюджет 2017» в 16 школах будуть проведені енергозберігаючі заходи: утеплення стін, заміна вікон і дверей, будуть встановлені індивідуальні теплові пункти. 

В рамках співпраці з німецьким партнером - фондом GIZ, в Кривому Розі реалізуються нові проекти з капітального ремонту двох шкіл - 58-ї в Саксаганському районі та 76-ї - в Тернівському. Ці школи будуть енергомодернізовані: утеплені стіни, замінено вікна на енергозберігаючі, відремонтовано класи та інші приміщення, перекриті дахи та навіть частково замінені меблі.

«Крім того, для нас дуже важливо, що 58 школа буде пристосована для навчання дітей з особливими потребами», - зазначив Юрій Вілкул. За рахунок міського бюджету в школі №58 буде встановлена ​​сучасна система опалення. Також, ця школа взяла участь у Всеукраїнському проекті і виграла грант на 375 тис. грн. на створення медіатеки для інклюзивної освіти. 

«Місто приділяє особливу увагу освіті дітей з особливими потребами. У школі №58 пройде перебудова всіх приміщень для створення навчально-виховного комплексу. Для цього будуть обладнані двері і пандуси для візочків, щоб в класи і медіатеку особливі школярі потрапляли без проблем. Ми робимо все, щоб діти мали можливість отримувати знання в повному обсязі і брати участь в житті колективу і шкільного життя », - сказала начальник управління освіти і науки Тетяна Кріпак.


 

15 червня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради