Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі вшанували пам`ять загиблих учасників АТО

Створено: 2017-06-15 14:58:20Оновлено: 2017-06-15 15:01:02

У День вшанування воїнів АТО, затвердженого у Кривому Розі в 2016 році за ініціативою комітету солдатських матерів і рідних загиблих бійців, яку підтримав мер Юрій Вілкул, у всіх районах пройшли урочисті заходи. Керівництво міста, військовослужбовці, сім'ї учасників АТО поклали квіти до Пам'ятного хреста на честь воїнів - криворіжців у Металургійному районі. 

Мама загиблого бійця Тетяна Воробйова підкреслила: «Мій син Андрій загинув у січні 2015 року. Він пішов, бо треба захищати рідну землю. «Хто, як не я» - говорив він. У нього залишилося двоє дітей. У найважчу для нашої сім'ї хвилину рідне місто підтримало нас. Ми відчуваємо реальну турботу і допомогу. А найголовніше, це те, що у нас в Кривому Розі, як ні в якому іншому місті, з особливою шаною ставляться до пам'яті загиблих героїв. Це  і є  справжній патріотизм». 

Звертаючись до земляків, мер Юрій Вілкул сказав: «В антитерористичній операції взяли участь понад 4,5 тисячі криворіжців. Місто піклується і допомагає солдатам та  їх сім'ям. Ми одні з перших в Україні прийняли комплексну програму підтримки учасників АТО і членів їх сімей. Цього року відкрили центр реабілітації ветеранів та воїнів АТО, якому немає аналогів в Україні. І допомога буде продовжена». 

Важливо відзначити, що саме в Кривому Розі вперше в Україні було засновано спеціальний День вшанування учасників АТО. Рішення про заснування пам'ятної дати було підтримано на засіданні Криворізького міськвиконкому 8 червня 2016 року. 

На честь воїнів АТО в Кривому Розі відкрито два пам'ятники: в Тернівському і Металургійному районі, встановлено 92 меморіальні дошки. 

У 2017 році в рамках комплексної програми соціальної допомоги, створеної з ініціативи мера і міської ради, солдати АТО і їх сім'ї продовжать отримувати адресну допомогу. У Кривому Розі учасникам АТО надається 50% знижка на житлово-комунальні послуги. Сім'ї загиблих учасників АТО на 100% звільняються від оплати послуг ЖКГ. Діє програма по виділенню земельних ділянок для будівництва житла. Тільки в Кривому Розі учасники АТО можуть отримати її безкоштовно і за спрощеною процедурою, всі витрати з оформлення документів бере на себе місто. 

У Кривому Розі впроваджується цілий комплекс заходів, спрямованих на оздоровлення та лікування воїнів АТО. З 2014 року медичну допомогу за рахунок міського бюджету в Кривому Розі вже отримали понад п'ять тисяч воїнів. Бійці-криворіжці, які знаходяться на обліку в амбулаторіях сімейної медицини, мають можливість отримувати ліки за пільговими рецептами, також передбачена матеріальна допомога на оздоровлення. 

У рамках підписаної угоди про співпрацю між Кривим Рогом і воєводством Нижньої Сілезії (Польща) 59 криворіжців - учасників АТО також пройшли реабілітацію в одному з кращих санаторіїв Європи - «Лендек-Здруй». Для воїнів-криворіжців це безкоштовне лікування: 50% фінансування бере на себе міська влада, решта 50% - польська сторона. 

Завдяки підтримці міської влади, криворізькі воїни - учасники АТО мають можливість оздоровлюватися і відновлювати сили на власній базі відпочинку, розташованої в селищі Кудашево. Вона була відновлена ​​в рамках конкурсу «Громадський бюджет».


 

15 червня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради