Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Прес-конференція із начальником управління містобудування і архітектури виконкому Криворізької міської ради Петром Гнатовським

Створено: 2010-06-15 13:43:39Оновлено:

15 червня 2010 року у прес-центрі виконкому Криворізької міської ради відбулася прес-конференція із начальником управління містобудування і архітектури виконкому Криворізької міської ради Петром Гнатовським.

П.Гнатовський розповів, що наразі містобудівна діяльність у Кривому Розі здійснюється, виходячи з нових соціально-економічних пріоритетів, з урахуванням накопиченого містобудівного досвіду та на принципах, визначених законодавством України.

Начальник управління містобудування і архітектури П.Гнатовський відзначив актуальні зміни, які відбулися у містобудівному законодавстві. По-перше, – це розміщення об’єктів містобудування на території населених пунктів, яке здійснюється на підставі рішень Криворізької міської ради або її виконкому, відповідно до їх повноважень шляхом надання містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки. По-друге, П.Гнатовський зазначив, що повноваження виконавчих органів міських рад у сфері містобудування щодо надання дозволу на будівництво (реконструкцію) об’єктів замінено на надання містобудівних умов та обмежень забудови земельних ділянок.

Порядок надання містобудівних умов і обмежень земельної ділянки визначено Постановою Кабінету Міністрів України від 20 травня 2009 року № 489 «Про затвердження Порядку надання вихідних даних для проектування об’єктів містобудування». Крім того, у вказаній Постанові йдеться про те, що у разі відсутності місцевих правил забудови, містобудівні умови і обмеження забудови земельних ділянок встановлюються рішенням міської ради на підставі містобудівного обґрунтування, яке підлягає громадському обговоренню.

Під час прес-конференції журналісти отримали змістовні відповіді на різносторонні запитання.
© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради