Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Відбулося засідання міської робочої групи з питань обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів

Створено: 2014-05-15 14:22:51Оновлено: 2014-05-15 14:25:40

Відбулося засідання міської робочої групи з питань обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів

«Стоп - фальсифікату, ні - підлітковому алкоголізму!» - під таким гаслом 14.05.2014 за дорученнями міського голови Вілкула Ю.Г. у виконкомі міської ради відбулося засідання міської робочої групи з питань обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів. До участі у заході були залучені представники виконкомів міської і районних у місті рад, правоохоронних органів міста, органів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності.

Мета засідання – аналіз стану заходів з детінізації ринку підакцизних товарів – алкогольних напоїв, пива, тютюнових виробів, напрямів, щодо підвищення їх ефективності. На засіданні підсумовано роботу за чотири місяці поточного року, в результаті якої з незаконного обігу вилучено лікеро-горілчаних та тютюнових виробів на суму близько 180 тис. грн. Проведено 58 рейдів, відпрацьовано 281 об’єкт бізнесу, заактовано 20 фактів продажу особам, які не досягли 18 років, алкогольних напоїв, пива, тютюнових виробів. За порушення правил торгівлі алкогольною та тютюновою продукцією складено 56 протоколів, розпивання алкогольних напоїв,поява у громадських місцях – 1589, куріння тютюнових виробів у заборонених місцях – 832. На порушників накладено штрафів на суму понад 100 тис.грн.

Враховуючи актуальність означених питань, роботу міської та районних груп було націлено на здійснення системного моніторингу дотримання суб’єктами господарювання вимог законодавства у сфері обігу підакцизної групи товарів, у т.ч. у частині недопущення їх продажу особам, які не досягли 18 років, оперативного припинення роботи підпільних об’єктів з виготовлення, продажу фальсифікованої та контрабандної продукції, активізацію просвітницько-профілактичних заходів для формування у дитячому середовищі світогляду ведення здорового способу життя, упередження правопорушень.

Увагу присутніх звернули на необхідність досягнення конкретного результату кожним членом робочої групи з притягненням порушників законодавства до відповідальності, захисту інтересів громади.

Обговорено також питання забезпечення громадського порядку, посилення контролю за недопущенням споживання учнями алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива під час проведення урочистостей «Останніх дзвоників», «Випускних вечорів» 30-31 травня з доведенням конкретних завдань правоохоронцям та контролюючим органам.

Для оперативного реагування на факти порушення обігу алкогольних напоїв, тютюнових виробів, у т.ч. стосовно дітей, небайдужій громадськісті міста запропоновано звертатися за телефонами довіри «102» або на «гарячі лінії»: служби у справах дітей виконкому міської ради 493-04-75, виконкомів районних у місті рад: 90-67-79 (Дзержинський район), 71-67-18 (Довгинцівський район), 440-32-34 (Жовтневий район), 21-00-65 (Інгулецький район), 64-33-25 (Саксаганський район), 35-31-44 (Тернівський район), 90-07-45 (Центрально-Міський район).

Управління розвитку підприємництва
виконкому міської ради

15 травня 2014

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради