Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Плата за землю в умовах воєнного стану

Створено: 2022-04-15 15:58:13Оновлено: 2022-04-15 16:01:07

У зв’язку з прийняттям Верховною Радою України 15 березня 2022 року Закону України №2120-ІХ«Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» (набрав чинності 17.03.2022) змінено встановлений Податковим кодексом України порядок справляння плати за землю.

            Зміни, що прийняті у зв'язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, передбачають, що тимчасово не нараховується та не сплачується земельний податок та орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності, що розташовані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, або на територіях, тимчасово окупованих збройними формуваннями Російської Федерації.

            Перелік таких територій встановлює Кабінет Міністрів України.

            Торгово-промисловою палатою України повідомлено про засвідчення факту настання форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили) з 24 лютого 2022 року.

            Платники податків відповідно до пп.112.8.9 п.112.8 ст.112 Податкового кодексу України звільняються від фінансової відповідальності за вчинення податкових правопорушень та порушення іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, у зв’язку із настанням форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили), засвідчених Торгово-промисловою палатою України.

            Оскільки на теперішній час Кабінетом Міністрів України перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих збройними формуваннями Російської Федерації, не встановлено, платники земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності на території м. Кривого Рогу все ж таки мають за можливості платити за землю.

            Звертаємося до всіх землекористувачів міста, які мають таку можливість: сплачуйте податкові зобов’язання з плати за землю, не чекаючи граничного терміну сплати!

            Всі здійснені переплати будуть відображені у інформаційних системах Державної податкової служби України, зокрема, в інтегрованих картках платника, з урахуванням дати фактичної сплати, та враховані при обрахуванні їх зобов’язань у майбутньому (https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/576179.html).

            Разом переможемо!

            Слава Україні!

15 квітня 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради