Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Новый пунктнь обговорення проекту регуляторного акта – проекту рішення виконкому міської ради «Про встановлення тарифів на послуги з вивезення побутових відходів у місті Кривому Розі»

Створено: 2010-04-15 14:01:26Оновлено:

Керуючись Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», на виконання розпорядження міського голови від 31.03.2010 року № 70-р «Про проведення публічних слухань» у єдиному дозвільному центрі Кривого Рогу 13 квітня 2010 року були проведені публічні слухання з питань обговорення проекту регуляторного акта – проекту рішення виконкому міської ради «Про встановлення тарифів на послуги з вивезення побутових відходів у місті Кривому Розі».

У слуханнях брали участь депутати міськради, заступники голів виконкомів районних у місті рад, члени постійних комісій міської ради з питань регуляторної політики та підприємства, сім’ї, дітей, молоді, фізкультури та спорту, екології, охорони здоров’я та соціального захисту населення, комунальної власності, міської (галузевої) ради з питань розвитку підприємництва, управителі жилими будинками, голови будинкових комітетів, суб’єкти господарювання, представники громадськості.

 Основним питанням, яке порушувалося на публічних слуханнях, було обговорення змісту проекту рішення виконкому міської ради в частині встановлення тарифів на послуги з вивезення побутових відходів.

Рішенням виконкому міськради від 26.11.2008 № 823 року «Про встановлення тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкової території у місті Кривому Розі» встановлено тариф на послуги з вивезення твердих відходів. Цим рішенням тарифи на послуги з вивезення великогабаритних та ремонтних відходів не встановлено. За словами фахівців, сьогодні – це актуальна проблема, розв’язання якої підвищить якість надання послуг із вивезення побутового сміття, поліпшить рівень організації робіт у сфері поводження з побутовими відходами, сприятиме значному покращенню епідеміологічного стану міста, стабілізує фінансовий стан підприємств-виконавців послуг із вивезення побутових відходів. Тому ТОВ «Екоспецтранс» виконав розрахунок тарифу на вивезення 1м³ великогабаритних відходів та 1 м³ ремонтних відходів. Державною інспекцією з контролю за цінами в Дніпропетровській області надано висновки, що розрахунки планових витрат на надання послуг з вивезення побутових відходів є економічно обґрунтованими.

За цими розрахунками витрати за надання послуг з вивезення твердих відходів для одного мешканця багатоквартирного будинку в місяць будуть становити 5,90 грн. і 6,55 грн. – громадянина, який проживає у приватному секторі. Великогабаритні ж відходи будуть прибрані зі смітника за 0,98 грн. для одного мешканця багатоквартирного будинку та 0,99 грн. – приватного сектора. Ремонтні відходи будуть вивозитися за однакову вартість як для мешканців багатоквартирних помешкань, так і для жителів приватного сектора та становитимуть 0,09 грн.

Для суб’єктів господарювання, прийняття цього акта передбачає такі умови: за розрахунками спеціалістів обсяг надання послуг із вивезення великогабаритних відходів за рік становитиме – 133,7 тис. м³, а ремонтних – 12,8 тис. м³, тому орієнтовний обсяг коштів, необхідний для організації робіт із вивезенням цього сміття складатиме – 6863 тис. грн.

Отримані в ході публічних слухань пропозиції та зауваження опрацьовуються розробником регуляторного акта – управлінням житлово-комунального господарства виконкому Криворізької міської ради.


© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради