Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Поки інші міста лише вивчають наш досвід проведення ремонтів квартир дітям–сиротам, ми давно це робимо, - начальник служби у справах дітей Кривого Рогу

Створено: 2017-02-15 10:22:59Оновлено: 2017-02-15 10:28:19


Під керівництвом міського голови Юрія Вілкула Кривий Ріг став першим у Дніпропетровській області містом, де мерія почала виділяти гроші на капітальні ремонти квартир дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської уваги.

Міський голова вручив ключі від капітально відремонтованої двокімнатної квартири Анастасії Шевченко. Житло перейшло дівчинці в спадок від батьків. З 2011 року Настя виховується у прийомній сім'ї Наталії та Сергія Івашиних, навчається в 10 класі. «Я просто вражена. Те, як було раніше і стало зараз - квартиру не впізнати! Затишно, світло і дуже гарно все зробили. Для мене - це справжній подарунок. Величезне спасибі місту, меру Юрію Григоровичу за підтримку!».

Вітаючи з новосіллям юну господиню, міський голова Юрій Вілкул сказав: «Я завжди кажу, що у нас немає дрібниць. Особливо, коли мова йде про дітей - сиріт. Сьомий рік у нас діє практика проведення капітальних ремонтів житла дітей, позбавлених батьківської любові та уваги. Ми допомагаємо дітям, на долю яких і так випало багато випробувань, так би мовити, стати на ноги, знайти власний затишний домашній куточок. За цей час ми вже відремонтували 40 квартир».

Начальник служби у справах дітей Лариса Хоружева підкреслила: «Ремонт міською владою квартир дітей–сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, не передбачено жодним законодавчим документом, але наша служба у справах дітей займається захистом житлових та майнових прав цієї категорії. Зараз інші міста лише вивчають наш досвід, а ми це вже давно робимо. Показовим у цьому відношенні є той факт, що на Дніпропетровщині, в 2016 році з п'яти відремонтованих квартир для дітей-сиріт чотири були зроблені в Кривому Розі».

Місто виділяє гроші на капремонти лише тих квартир, де єдиним власником або користувачем житла є дитина-сирота, або дитина, позбавлена батьківського піклування.

Довідково:
У Кривому Розі, єдиному місті в Україні:

- впроваджена практика надання з місцевого бюджету одноразової матеріальної допомоги вперше створеним прийомним сім'ям.

 - під час опалювального сезону 2016-2017 років з міського бюджету виділені кошти на надання 50% пільг на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати дитячим будинкам сімейного типу та прийомним сім'ям, в яких виховуються троє і більше дітей, які мали та втратили право на пільги з 01 липня 2015 року;

- щорічно з міського бюджету виділяються кошти на оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у дитячому оздоровчому таборі «Слава». У 2016 році було оздоровлено 114 прийомних дітей, дітей-вихованців дитячих будинків сімейного типу.


 

15 лютого 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради