Про забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення в тимчасових спорудах швидкого харчування
Створено: 2018-11-14 11:20:01Оновлено: 2018-11-14 11:22:50
На виконання доручення міського голови Вілкула Ю.Г., з метою попередження виникнення та розповсюдження харчових отруєнь, своєчасної оцінки та усунення впливу небезпечних факторів на здоров’я мешканців нашого міста, протягом серпня - жовтня 2018 року із залученням спеціалістів Держпродспоживслужби, управління розвитку підприємництва, відділу з питань захисту прав споживачів виконкому Криворізької міської ради, виконкомів районних у місті рад, представників територіальних відділень поліції міста Кривого Рогу проведено комплексний моніторинг роботи кіосків, павільйонів громадського харчування по типу «Шаурма», «Бургер», «Хот-дог», «Сендвіч», «Булочна» тощо.
У ході роботи зверталася увага на наявність у суб’єктів господарювання документів про державну реєстрацію потужностей виробництва; документів, що підтверджують якість продукції, безпечність та походження сировини та напівфабрикатів; на забезпечення об’єктів системами водопостачання та водовідведення, проходження працівниками медоглядів та їх гігієнічне навчання, дотримання правил благоустрою, вимог захисту прав споживачів.
За результатами проведених обстежень, на сьогоднішній день державну реєстрацію потужностей, які використовуються на будь-якій стадії виробництва та не потребують отримання експлуатаційного дозволу, отримано на 61 об’єкт, уклали угоди на проведення планових заходів дератизації та дезінсекції 54 підприємці. Трудові відносини оформлено з 133 найманими працівниками, які, також, пройшли відповідний медичний огляд.
До підприємців, які не вжили оперативних заходів щодо легалізації своєї діяльності, застосовано заходів адмністративного впливу. Так 4 кіоска з виготовлення та продажу фастфуду на вул.Соборності,33б, вул.Мусоргського,2, вул.Петра Калнишевського,4, в парку ім.Б.Хмельницького припинили свою діяльність і на сьогоднішній день не працюють. По 2 об’єктах Тернівського та Центрально-Міського району ініційовано примусовий демонтаж споруд, де здійснювалася незаконна діяльність з виготовлення шаурми. По тимчасових спорудах в складі зупиночного комплексу «Вул.Героїв Підпільників» та на проспекті 200-річчя Кривого Рогу, 14а опрацьовується питання проведення перевірки Головним управлінням Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області щодо дотримання санітарного законодавства.
Шановні суб’єкти господарювання!
Якщо Ви організовуєте роботу популярних серед населення об’єктів типу «Фастфуд», спочатку ретельно проаналізуйте всі технічні можливості приміщення, в якому буде здійснюватися приготування їжі, обов’язково ознайомтеся з вимогами щодо реалізації такої продукції, зважте всі чинники, які впливають на результативність роботи. Порушуючи установлені санітарні норми, Ви наражаєте покупців на небезпеку харчового отруєння, а свою діяльність - на значні штрафні санкції, щонайменше 40 тис.грн., або примусове її припинення.
Отримати кваліфіковані консультації щодо провадження господарської діяльності з виготовлення та реалізації харчових продуктів Ви можете в Центрі адміністративних послуг «Віза» (пл.Молодіжна,1) у представників Криворізького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області у вівторок і четвер з 9.00 до 12.00 год, управління розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради щодня, крім вихідних і святкових, з 9.00 до 15.00 год., або в територіальних підрозділах Центру по районах міста. Також, радимо звертатися до відокремленого структурного підрозділу «Криворізький міський відділ лабораторних досліджень державної установи «Дніпропетровський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України», який розташований за адресою: вул.Володимира Великого, 21.
14 листопада 2018