Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Для підтримки ініціатив містян в Кривому Розі відбувся «Ярмарок проектів». Захід пройшов в рамках конкурсу «Громадський бюджет-2018»

Створено: 2017-11-14 13:11:02Оновлено: 2017-11-14 13:13:43

Вперше в Кривому Розі відбувся «Ярмарок проектів», на якому жителі міста представили свої конкурсні пропозиції.

Відкриваючи захід, мер Юрій Вілкул сказав: «Сьогодні, ми побачимо презентацію ідей наших жителів, які небайдужі до рідного міста, і разом з нами хочуть зробити його ще комфортніше і гарніше. Кращих визначить голосування, і ми разом з громадою зможемо реалізувати ці проекти в 2018 році. Величезна зацікавленість людей, говорить про те, що ми прийняли вірне рішення, коли першими в Україні почали конкурс «Громадський бюджет». Це реальна можливість криворіжцям реалізувати свої соціальні ініціативи».

Завдання «Ярмарку проектів» - забезпечити інформаційну підтримку конкурсантам, залучити ще більше криворіжців до участі в голосуванні.

Інтерес до конкурсу зростає з кожним роком. У 2017-му було подано 145 заявок. У три рази зросла і активність криворіжців в процесі самого голосування. Учасники більш професійно підходять до створення нових проектів, а місто йде їм на зустріч, збільшує фінансування і переглядає умови конкурсу, з урахуванням побажань громадськості. У цьому році для учасників були проведені спеціальні тренінги, семінари, на яких пояснювалися правила подачі, оформлення заявок та конкурсних проектів.

На ярмарку кожен автор мав можливість публічно продемонструвати свою ідею, відповісти на питання і зацікавити аудиторію голосувати за власний проект. Під час заходу всі бажаючі могли відразу стати й учасниками голосування, віддати свій голос за три кращих, на їхню думку, проекти (по одному голосу в кожній категорії проектів).

«Як добре, що місто надало нам таку можливість - розповісти про наші ідеї і проекти. Такі конкурси згуртовують громаду і показують, що разом ми можемо розвивати наше місто. Конкурс проводиться відкрито і ми сподіваємося на перемогу», - сказала учасниця конкурсу «Громадський бюджет 2018» Світлана Попова.

Нагадаємо, що з 1 листопада стартувало голосування за проекти, які вийшли на конкурс «Громадський бюджет-18». Голосування триватиме до 20 листопада. Всі бажаючі можуть проголосувати в електронній системі «Громадський проект» https://gb.kr.gov.ua/. Також, щодня з 8.30 до 17.00, крім вихідних, жителі міста можуть віддати свої голоси за той чи інший проект, звернувшись до дільниць для голосування, що розташовані в райвиконкомах. Ділянка для голосування працює також в Центрі надання адміністративних послуг ВІЗА міськвиконкому, пл. Молодіжна, 1. Графік роботи: щодня з 8:30 до 17.00., в суботу з 9.00 до 14.00.

Довідково:

Кривий Ріг першим в Україні почав системно реалізовувати європейський проект «Громадський бюджет». Його суть полягає в тому, що з міського бюджету виділяється певна сума на реалізацію проектів розвитку міста, а які проекти будуть реалізовані, вибирають самі жителі. При цьому, проекти розвитку міста пропонують громадські організації. А жителі голосують, які проекти, на їх погляд, найбільш актуальні й потребують реалізації. Після цього проекти-переможці отримують фінансування з міського бюджету. Всі ініціативи криворіжців, переможців конкурсу «Громадський бюджет 2016» вже працюють на розвиток міста і були високо оцінені жителями. У місті з'явилися 5 спортивних і дитячих майданчиків, 2 упорядковані зони відпочинку, в одинадцяти ОСББ встановлено енергозберігаючі вікна, відкрито дитячий центр, студія та багато іншого.

У 2017 році було подано 82 заявки на участь в конкурсі «Громадський бюджет». З них криворіжці за результатами голосування вибрали 45 проектів-переможців. В даний час йде їх реалізація.


 

14 листопада 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради