Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Андрій Гальченко: «Вміння творити, будувати, а не руйнувати становлять основу та фундамент для розвитку і процвітання не лише Кривого Рогу, але й країни в цілому»

Створено: 2014-10-14 16:52:05Оновлено: 2014-10-14 17:02:16

14 жовтня православні та греко-католики відзначають  одне із  12 найвеличніших   церковних свят року -  Покров Пресвятої Богородиці. Сьогодні в найбільшому храмі  Кривого Рогу - Свято–Покровському соборі  відбулася урочиста літургія. Проводив   службу архієпископ Криворізький та Нікопольський владика Єфрем.  

«Сердечно вітаю всіх  з  великим  святом Покрова Пресвятої Богородиці. На честь знаменної події названа  ця  свята  обитель,  -  сказав   владика, - Шановна   ігуменя  Анастасія, ми дякуємо вам за  духовні подвиги, тому що все, що звершується в житті обителі, відбувається завдяки  святій молитві і  вашій невтомній праці. Разом із  сестрами ви   творите   диво  – ми  бачимо як день за днем розквітає наш Свято–Покровський  монастир». Архієпископ Криворізький  та  Нікопольський  передав настоятельці обителі святі хрести з іменем предстоятеля церкви Блаженнійшого Володимира, митрополита Київського – як благословення та натхнення на  подальші  добрі та  корисні справи. 

Разом із прихожанами участь в богослужінні взяв перший заступник міського голови   Андрій Гальченко.  «Мені,  як жителю Кривого Рогу,  важливо, що у рідному місті приділяється  велике значення відродженню  духовних, церковних традицій. Зводяться нові храми. Вони стали справжньою  окрасою міста, -  сказав Андрій Гальченко, - я переконаний, що саме вміння творити,  будувати, а не  руйнувати -  становлять основу та фундамент для розвитку і процвітання не лише Кривого Рогу,  але й країни в цілому». Перший заступник міського голови  привітав    земляків зі святом  та вручив настоятельці  Свято-Покровского монастиря  ігумені Анастасії  високу нагороду  - нагрудний знак «За заслуги перед містом»  2 ступеню.  «Завдяки вам монастир будувався,  облаштовувалося  господарство, налагоджувався  побут монахинь  та прихожан. Вашою турботою та увагою  зведений  Свято-Покровський  собор.  -  відзначив  Андрій Гальченко,-  Я щиро вітаю всіх мешканців міста з Покровом  Пресвятої Богородиці! Нехай у кожній родині панують любов та порозуміння! Всім нам  миру, спокою та добра».

 


 

14 жовтня 2014

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради