Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Юрій Вілкул поставив на жорсткий контроль вирішення ситуації у сфері надання комунальних послуг та підготовки до нового опалювального сезону

Створено: 2015-08-14 12:28:54Оновлено: 2015-08-14 12:45:30

На сьогодні жоден надавач послуг у Кривому Розі не отримує 100% оплати від споживачів та й за минулий опалювальний сезон городяни заплатили теплопостачальним підприємствам трохи більше 80 % від нарахованого.

Разом з тим, бюджетні заклади Кривого Рогу у повному обсязі розраховуються за спожиті енергоносії і поточної заборгованості у них немає. Фінансування видатків за спожиті бюджетними установами енергоносії здійснюється своєчасно та в повному обсязі. З початку року з бюджету міста за рахунок загального та спеціального фондів на це спрямовано 185 138,2 тис.грн.

Для того, щоб в оселях городян були тепло, вода та світло, вони мають своєчасно та у повному обсязі розраховуватися за комунальні послуги. Однак, лише за питну воду населення заборгувало КП «Кривбасводоканал» майже 97 млн. грн.

«Маємо проблему з боржниками, - зазначає директор КП «Кривбасводоканал» Юрій Гамазинський, -  На 1 серпня борг населення з оплати послуг перевищив 96,5 млн. грн. Відзначу, що серед тих, хто сплачує рахунки своєчасно  - бюджетні підприємства та установи міста».

Ситуація з розрахунками дійсно залишається непростою. Але її необхідно вирішувати і у цьому питанні позиція міської влади є твердою та принциповою: місто та його жителі мають отримувати життєво необхідні послуги. Розуміючи, наскільки зараз людям складно планувати сімейний бюджет, коли для багатьох родин комунальні платежі стають непосильними, а держава не індексує зарплати та пенсії, скасовані пільги окремим категоріям населення, тарифи зростають швидше за доходи мешканців, обмежуються пенсійні виплати, - міська влада робить все можливе, щоб не допустити комунального колапсу й вчасно розпочати новий опалювальний сезон.

Мер Кривого Рогу Юрій Вілкул тримає ситуацію на особистому контролі. Містом прийнято рішення надати фінансову підтримку комунальному підприємству «Кривбасводоканал», аби не допустити призупинення подачі води мешканцям та задля безперебійної роботи самого підприємства.

«Підприємству зараз дуже потрібна допомога міста, адже проведення робіт з обслуговування, ремонту водопровідних та каналізаційних мереж, заміну обладнання «Кривбасводоканал» виконує за рахунок власних ресурсів», - говорить Юрій Гамазинський.

На разі, фахівці профільних управлінь готують відповідний проект-рішення на серпневу сесію. З міського бюджету планується виділити 5,1 млн. грн. Таку підтримку місто має на меті надати водоканалу і у вересні. Попередній розмір фінансового ресурсу - понад 4 млн. грн.

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому
(056)440-04-32,
mediakrivbass@ukr.net


 

14 серпня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради