Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

А.Гальченко: «Чергова поїздка в зону АТО ще раз засвідчила правильність обраної керівництвом міста системної роботи по підтримці наших земляків»

Створено: 2014-08-14 14:16:31Оновлено: 2014-08-14 14:22:20

Начальник міського штабу допомоги криворізьким військовослужбовцям, які виконують військовий обов’язок, перший заступник міського голови Андрій Гальченко: «Чергова поїздка в зону АТО ще раз  засвідчила правильність обраної керівництвом міста системної  роботи   по  підтримці наших земляків»

Представники міського штабу допомоги криворізьким військовослужбовцям, які виконують військовий обов’язок, повернулися із чергової поїздки в зону АТО. За дорученням міського голови Юрія Вілкула вони відвідали військові частини в яких служать криворіжці – передали необхідні речі, перелік яких був попередньо погоджений із командуванням військових підрозділів. «Цього разу ми побували у 42, 93, 20 та 40 бригаді, - розповів голова міського  Штабу Андрій Гальченко, - на момент приїзду у 42 батальйон наші хлопці саме вирушали на передову і ми їм передали бронежилети (47 придбало місто і 11 бронежилетів громадська організація «Самооборона міста Кривий Ріг (Степова сотня)». Тим самим, ми повністю забезпечили наших військових засобами захисту. Ми познайомилися із командиром 42 батальйону та з’ясували, чого найбільше потребують бійці».

Завітали криворіжці до 93 механізованої бригади. Тут передали від міста нашим військовим берці, тактичні ліхтарі, панчохи, нижню білизну, предмети особистої гігієни (шампунь, зубні щітки, мило), коремати, дощовики, форму, медикаменти.

«Хочу подякувати представникам «Самооборони»,  які взяли на себе частину роботи. Ми просто фізично не встигали все охопити. Насамперед, йдеться про забезпечення військових продуктами харчування, водою, цигарками. Також вони придбали пристрій нічного бачення. Особиста подяка Сергію Штанько, Геннадію Шаповалову та Олегу Бойченко», - сказав голова Штабу.

Далі за  маршрутом поїздки  - наступний підрозділ 93 бригади. Криворізьким бійцям вручили гумові чоботи, 4 намети, воду, тактичні ліхтарі, воду та ін.

Потім учасники подорожі вирішили розділитися, оскільки дорога була досить далекою та складною, пересуватися доводилось дуже обережно. «Хлопці із «Самооборони» вирушили до 3 частини 93 бригади, також поїхали в останню частину цієї ж бригади та заїхали в 20 бригаду. Ми з Олександром Голяковим попрямували до 40 батальйону. Привези нашим хлопцям ківларові каски, тактичні ліхтарі, рукавички, радіостанції, берці, форму, медикаменти, наколінники та наліктники, запчастини для транспорту, інструмент,- розповів Андрій Гальченко, - і найголовніше, що так потрібно нашим бійцям - передали їм найсучасніший, найкращий тепловізор дальністю до 1, 5 тисячі метрів».

Безпосередньо у розмові із солдатами та їх командирами учасники поїздки з’ясовували, що їм потрібно довезти , чого ще бракує. В основному, побажання стосувалися засобів захисту та предметів особистої гігієни. «На нас скрізь чекали, - ділиться враженнями заступник голови Штабу допомоги криворізьким військовослужбовцям, які виконують військовий обов’язок, Олександр Голяков, - військовослужбовці з інших регіонів відзначили, що так як турбуються про криворіжців – цьому можна лише позаздрити. Хлопці воюють у складних умовах, але дух у них сильний, вони молодці! І немаловажливу роль відіграє те, що бійці відчувають підтримку рідного міста, своїх земляків. Вони переконалися, що місто їх не залишає, що всі, починаючи від міського голови, небайдужих жителів кожного дня турбуються про них, надають вагому матеріальну допомогу. Люди наші знають: Кривий Ріг – завжди з ними. А тому те, що робить Штаб - вкрай необхідно».

Варто відзначити, що на сьогодні готується допомога для бійців 17 танкової частини. Діяльність Штабу максимально сконцентрована і на тому, щоб організувати та надати необхідну підтримку родинам криворізьких військових, які несуть службу в АТО. На разі, готується відповідне рішення про надання допомоги сім’ям військовослужбовців, яке буде винесено на найближчу сесію».

(056)440-04-32, mediakrivbass@ukr.net 
polit_krivoy_rog@mail.ru


 


14 серпня 2014

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради