Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Переваги державної програми «єОселя» та хто може скористатися сервісом

Створено: 2023-07-14 15:04:20Оновлено: 2023-07-14 15:08:52

В Україні з 1 жовтня 2022 року діє державна програма доступного іпотечного кредитування житла «єОселя», головною перевагою якої є можливість придбати житло в іпотеку під 3%. Сама процедура досить легка: позичальнику необхідно подати заявку через Дію, отримати пропозиції від банків та  обрати одну з них. Потім пройти перевірку даних та документів в обраному банку. Вибрати житло, яке плануєте придбати. Укласти договори з банком та договір купівлі-продажу.

На початку дії державної програми учасниками могли стати тільки окремо визначені категорії громадян, а 4 липня Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про розширення програми «ЄОселя» - відтепер нею можуть скористатися всі українці, які не мають власного житла. Головними умовами участі в «єОселя» є те, що позичальник має бути не молодшим за 18 років і не старшим за 70 років на дату погашення та повинен не володіти житлом або мати менше ніж 52,5 м² + 21 м² на кожного члена сім'ї додатково. Звертаємо увагу, що нерухомість розташована в районі проведення воєнних (бойових) дій або на території, яка перебуває в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) не враховується. Також позичальник не має бути учасником інших чинних державних програм із забезпечення житлом.

В рамках участі в державній програмі іпотечного кредитування та задля підтримки криворіжців в поліпшенні житлових умов, між Криворізькою міською радою та АТ «Ощадбанк» 27 червня поточного року було підписано Меморандум про співпрацю, який передбачає впровадження механізму компенсації відсоткової ставки на придбання житла для криворіжців за рахунок бюджету міста. Цей механізм діє для пільгових категорій громадян, а саме:

-  військовослужбовці Збройних сил України за контрактом, Служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки, Головного управління розвідки МО, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Управління державної охорони, Державної служби спецзв’язку, Державної спеціалізованої служби транспорту, військові прокурори, Державної служби з надзвичайних ситуацій, поліцейські та члени їх сімей;

-  медичні працівники закладів охорони здоров’я державної або комунальної форми власності;

-  педагогічні працівники закладів освіти державної або комунальної форми власності;

-  наукові (науково-педагогічні) працівники закладів освіти державної або комунальної форми власності.

Для отримання інформаційної підтримки з питань кредитування можна звернутися за консультацією до Головного офісу Центру «Віза» («Центр Дії»), що знаходиться за адресою пл. Молодіжна, 1, з понеділка по п’ятницю з 08.00 до 15.30 (перерва з 12.30 до 13.00). До речі, за два тижні з початку надання відповідних консультацій до Центру «Віза» («Центр Дії») звернулися вже 16 бажаючих прийняти участь у державній програмі іпотечного кредитування «єОселя». Крім того, консультаційна підтримка надається і безпосередньо у відділенні Ощадбанку за адресою вул. Степана Тільги, 3А або за телефоном (0564) 94-79-90, (067) 540-88-34.   


Центр «Віза» («Центр Дії») # Доступно всім – зручно для кожного!

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:
Тел. 0-800-500-459 (безкоштовно),
e-mail:
[email protected],

https://viza.kr.gov.ua/

 

14 липня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради