Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

ЦЕНТР «ВІЗА» (ЦЕНТР «ДІЇ») РОЗ’ЯСНЮЄ: ЩО ТАКЕ ОБТЯЖЕННЯ ЖИТЛА І ЯК ВОНО ВПЛИВАЄ НА РЕЄСТРАЦІЮ МІСЦЯ ПРОЖИВАННЯ

Створено: 2023-07-14 09:28:20Оновлено: 2023-07-14 09:31:21

Громадянин України, який проживає на території України, а також іноземець чи особа без громадянства, який на законних підставах постійно або тимчасово проживає на території України, зобов'язані протягом 30 календар-них днів після прибуття до нового місця проживання (перебуван-ня) задекларувати або зареєстру-вати його.

При декларуванні/реєстрації місця проживання адміністратор перевіряє житло,  яке особа декларує або реєструє як місце проживання (перебування), на наявність  у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно відомостей про обтяження щодо житла, що стосуються заборони декларування/реєстрації місця проживання (перебування) у такому житлі, або перебування житла в іпотеці, довірчій власності як способу забезпечення виконання зобов’язань.

Нагадуємо, що обтяження нерухомого майнаце заборона розпоряджатися та/або користуватися нерухомим майном, яка встановлена або законом, або актами уповноважених на це органів державної влади, їх посадових осіб або яка виникає на підставі договорів.

Наявність таких відомостей у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно – є підставою для  відмови у внесенні до реєстру територіальної громади інформації про задеклароване або зареєстроване місце проживання (перебування) особи.

У разі перебування житла в іпотеці або в довірчій власності, реєстрація місця проживання особи  здійснюється лише за наявності згоди відповідного іпотекодержателя або довірчого власника.

 

Ми працюємо для Вас!

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза» («Центр «Дії»):

e-mail: [email protected],

                                                                                                                       https://viza.kr.gov.ua/

14 липня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради