Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Ю.Вілкул: Більше спокою батькам, більше зручності для дітей - у Кривому Розі всі криворізькі школярі отримають багатофункціональну

Створено: 2020-07-14 14:37:34Оновлено: 2020-07-14 14:39:37

У Кривому Розі стартував  пілотний проєкт з організації обліку відвідування та харчування учнів закладів загальної середньої освіти. За допомогою універсальної «Картки криворіжця» школярі, крім безкоштовного проїзду у муніципальному транспорті, будуть фіксувати своє відвідування школи та  зможуть придбати харчування у шкільних їдальнях.

Міський голова Юрій Вілкул презентував черговий етап проєкту «Картка криворіжця» у 4-й школі.

«Завдяки новим сервісам на Картці, школа і батьки зможуть проконтролювати відвідування та харчування своїх дітей. Батьки отримуватимуть SMS-повідомлення, а адміністрація школи збиратиме данні про кількість присутніх учнів та про послуги з харчування. Це дасть можливість контролювати прогули та перейти на безготівкові розрахунки. Поки дві школи тестують нові сервіси,  а з нового навчального року всі школи перейдуть на ведення обліку», - зазначив Юрій Вілкул.

У спеціалізованій школі № 4 та школі №130 вже розпочали тестувати систему обліку відвідування та харчування учнів. На вході до закладів встановлені спеціальні пристрої-зчитувачі (RFID), за допомогою яких відбувається фіксація школяра. Учні на вході та на виході прикладатимуть Картку до цих пристроїв. Це автоматично фіксують на пункті охорони школи та надходить SMS на мобільний пристрій батьків, або в особистий кабінет учня. Вся інформація з пристроїв передається до бази даних та накопичується комунальним підприємством «Центр електронних платежів» (ЦЕП).

«Це перші школи, які тестують довгоочікуваний сервіс. Ми будемо проводити щоденний збір даних про кількість учнів, які відвідують школи та харчуються за бюджетні так і за батьківські кошти. Також, будемо аналізувати дані, вести електронний облік відвідування учнів шкіл та накопичувати інформацію про будь-які дії Картки учня. Ми слухаємо зауваження, збираємо пропозиції від батьків, вчителів та працівників харчоблоків. Все врахуємо і до першого вересня, за дорученням міського голови Юрія Вілкула, всі шкільні сервіси запрацюють»,- сказав директор Центру електронних платежів Євген Кривенко.

У Кривому Розі діє муніципальний проєкт «Картка криворіжця». На першому етапі електронна картка запрацювала як електронний квиток в муніципальному транспорті. Її вже отримали більше 54 тисяч учнів шкіл.

13 липня 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради