Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Центр «Віза» («Центр Дії») роз’яснює: як замовити повторне свідоцтво про державну реєстрацію актів цивільного стану на порталі Дія

Створено: 2024-05-14 12:18:08Оновлено: 2024-05-14 12:19:05

Якщо Ви загубили, втратили чи пошкодили, скажімо, свідоцтво про шлюб під час евакуації чи переїзду, замовте його видачу на порталі Дія. Доступ до інтернету та електронний цифровий підпис - це все, що потрібно аби замовити та отримати документ ДРАЦС через портал Дія.

Щоб отримати повторне свідоцтво зручно та швидко просто заповніть заяву.

Отже, для цього потрібно:

- авторизуватись в кабінеті Порталу Дія (https://diia.gov.ua/)

- перейти у розділ «Послуги» до підрозділу «Довідки та витяги»;

- обрати бажаний тип документу;

- натиснути «Подати заяву» та заповніть онлайн-форму;

- оплатити послугу;

- перевірити заяву;

- підписати її КЕП;

- очікувати документ за обраною адресою.

Отримати готовий документ можна трьома способами: забрати самостійно у ДРАЦС, доставкою на відділення Укрпошти, доставкою додому кур’єром Укрпошти.

Ви можете замовити свідоцтва та витяги про : народження, смерть, зміну імені, реєстрацію шлюбу, розірвання шлюбу.

Також можете замовити документи за найближчих родичів — дітей, батьків, братів або сестер. Додайте до заяви скани, які підтверджують ваші родинні зв’язки.

Звертаємо увагу! Повторно видане свідоцтво має таку ж юридичну силу, як і попередньо виданий документ.

Українці отримали дублікати документів та витяги з ДРАЦС за допомогою Дії вже понад 50 000 разів. 46% українців обрали варіант забрати у відділенні Укрпошти й 18% — кур’єром Укрпошти.

Нагадаємо, що у  Центр «Віза»(«Центр Дії») можливо отримати послуги щодо видачі повторних свідоцтв та замовити витяги з Державного реєстру актів цивільного стану громадян. З початку року в Центрі «Віза» мешканці міста відновили 182 витяга та свідоцтва.

! Важливо. Звернутися до Центру можуть громадяни незалежно від реєстрації їх місця проживання та місця державної реєстрації акту цивільного стану.

За повторну видачу свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану справляється державне мито у розмірі 0 гривень 51 копійка (0, 03 неоподаткованого мінімуму доходів громадян).

За видачу витягів з Державного реєстру актів цивільного стану громадян справляється плата в розмірі та порядку, встановлених Кабінетом Міністрів України, та складає 73 гривні.

Центр «Віза»(«Центр Дії») прагне бути корисним і доступним для кожного мешканця громади!

Ми працюємо для Вас!

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза» («Центр Дії»):
 
 [email protected]

14 травня 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради