Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Кривий Ріг – нові враження, такого ти ще не бачив!

Створено: 2021-05-14 14:14:34Оновлено: 2021-05-14 14:31:43

11-13 травня 2021 року у місті Києві відбулася 26-а Міжнародна туристична виставка UITT «Україна – Подорожі та Туризм», на якій вже в шосте Кривий Ріг представляв туристичні можливості промислового міста.

У 2020-2021 роках через карантинні обмеження, пов’язані з пандемією COVID-19, туристична сфера зазнала значного впливу, проте, недивлячись на усі заборони, галузь туризму почала призвичаюватися до нових реалій.

Виставка UITT’21 ‒ це перша значна подія туристичної тематики в Україні за довгий час, яка стала безпечним майданчиком для зустрічі представників туристичної сфери та дотичних до неї. Цього року більш ніж 90 учасників взяли участь у виставці.

Серед різноманіття виставкових локацій, однією із найнеповторніших та найяскравіших стала криворізька. Незвичайні промислові елементи експозиційного декору у вигляді копра та макету 130-тонного самоскиду «БелАЗ» привертали увагу багатьох відвідувачів виставки. Чимало відвідувачів із задоволенням фотографувалися у розмальованих виробничих касках, декорованому спецвзутті, «спускалися у шахту» за допомогою окулярів віртуальної реальності, які демонструють відео у форматі VR360, роздивлялися різноманіття криворізьких каменів та отримали промоційну продукцію про наше місто.

У межах виставки пройшла низка семінарів, панельних дискусій та конференцій різної тематики. Досвід Кривого Рогу в напрямі розвитку урбантуризму був представлений на конференції «2021 ‒ рік МІСЬКОГО ТУРИЗМУ в Україні».

Як відмічають експерти в галузі туризму, у Кривому Розі динамічно розвивається ця сфера: створюються повноцінні туристичні продукти, які включають незвичайні туристичні об’єкти та різноманітні екскурсійні маршрути (індустріальні, екстремальні, природничі та ін.); відкриваються нові транспортні сполучення між містами України, зокрема залізничним та авіаційним транспортом, що, в свою чергу, сприятиме подальшому покращенню досягнення у цій галузі.

14 травня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради