Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Спільний проект Кривого Рогу та Європейського банку реконструкції та розвитку з оновлення тролейбусного парку вийшов на фінальну стадію

Створено: 2019-05-14 12:18:51Оновлено: 2019-05-14 12:21:45

14 травня відбудеться відкриття пропозицій учасників проведення тендеру з придбання 50 тролейбусів.

Міськелектротранспорт є найбільш доступним, економним та екологічно чистим. Після придбання 50 нових тролейбусів не лише зросте щоденний вихід рухомого складу на маршрути міста більш ніж на 37%, а й буде змінена схема руху тролейбусних маршрутів. Серед них - тролейбусні маршрути №3 «ст. Рокувата – Дніпровське шосе (депо -2) (через мкр-н 4-й Зарічний)» та №18 «зуп. «10-й мікрорайон» – ст.швидкісного трамвая «Електрозаводська».

Середній інтервал руху на центральних магістралях складатиме у годину «ПІК» 5-15 хв. Так, наприклад, інтервал руху між тролейбусами на ділянці «ст.Рокувата – 173 квартал» становитиме 7-14 хвилин, «пл. Горького –Автовокзал» – 3-10 хв., «пл. Горького – пл. Визволення» – 5-8 хв. і т.д.

Нагадаємо, що у Кривому Розі за завданням мера Юрія Вілкула прийнята нова маршрутна мережа. ЇЇ пріоритет - міський електротранспорт.

Під час розробки маршрутної мережі враховані висновки та рекомендації науковців Криворізького національного університету, якими на замовлення виконкому Криворізької міськради проведений аналіз діючої міської маршрутної мережі та зроблено висновки щодо її реорганізації.

Одним з таких висновків встановлено, що щільність маршрутної мережі пасажирського транспорту Кривого Рогу становить 5,15 км/км2, автобусної мережі – 3,7 км/км2, що в 2,06 разу перевищує нормативне значення, тролейбусної – 0,8 км/км2, що є недостатнім показником, обумовлюючи можливість збільшення кількості маршрутів або їх протяжності для даного виду транспорту, трамвайної – 0,54 км/км2, що знаходиться у діапазоні оптимальних значень.

Найбільших змін торкнеться комунальний транспорт, на який буде зроблено основний акцент у надані мешканцям міста якісних послуг з перевезення пасажирів.

На разі, мережа комунального транспорту охоплює близько 90% території міста, включаючи найбільш віддалені райони – Інгулецький і Тернівський.

Основні пасажирські перевезення здійснюють КП «Міський тролейбус» і «Швидкісний трамвай». Щоденно міські автобуси, тролейбуси і трамваї перевозять близько 170 тис. пасажирів.

 

 

14 травня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради