Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Повідомлення про оприлюднення проекту регуляторного акта

Створено: 2015-05-14 09:03:44Оновлено: 2015-05-14 09:05:41

– проекту рішення Криворізької міської ради  «Про встановлення ставок земельного податку, розмірів орендної плати та пільг зі сплати за землю на території міста Кривого Рогу» та аналізу його регуляторного впливу

Відповідно до статті 206 Земельного кодексу України використання землі в Україні є платним. Об’єктом плати за землю є земельна ділянка. Плата за землю справляється відповідно до закону.

Згідно з Податковим кодексом України:

-  земельні ділянки, які перебувають у власності або користуванні є об’єктами оподаткування;

- підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку є договір оренди такої земельної ділянки, оформлений та зареєстрований відповідно до законодавства;

- ставка податку за земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких проведено, встановлюється у розмірі не більше 3 відсотків від їх нормативної грошової оцінки, а для сільськогосподарських угідь – не більше 1 відсотка від їх нормативної грошової оцінки;

- ставка податку встановлюється у розмірі не більше 12 відсотків від їх нормативної грошової оцінки за земельні ділянки, які перебувають у постійному користуванні суб’єктів господарювання (крім державної та комунальної форми власності);

- розмір та умови внесення орендної плати встановлюється у договорі оренди між орендодавцем (власником) і орендарем, але річна сума платежу не може бути меншою 3 відсотків і не може бути більшою 12 відсотків від нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

Проблема, яку пропонується розв’язати шляхом державного регулювання господарських відносин полягає в визначенні конкретних розмірів ставки податку та орендної плати за використання земель, що перебувають у власності територіальної громади, виходячи з основних засад податкового та антимонопольного законодавств України.

Запропонований регуляторний акт має вплив на громадян та суб’єктів    господарювання, які здійснюють підприємницьку діяльність у межах міста та мають в користуванні або власності земельні ділянки.

На виконання вимог ст.9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» повідомляємо про оприлюднення проекту регуляторного акта - проекту рішення Криворізької міської ради «Про встановлення ставок земельного податку, розмірів орендної плати та пільг зі сплати за землю на території міста Кривого Рогу»  та аналізу його регуляторного впливу.

Проект поданий управлінням земельних ресурсів виконкому міської ради.

Проект рішення та аналіз його регуляторного впливу будуть розміщені 14.05.2015 в міській комунальній газеті «Червоний гірник» та на офіційних сторінках  в мережі Інтернет:

- виконкому міської ради у підрозділі «Регуляторна політика» розділу «Інформаційна база» www.kryvyіrih.dp.ua;

- виконкомів районних у місті рад Дзержинської, Довгинцівської, Жовтневої, Інгулецької, Саксаганської, Тернівської, Центрально-Міської www.dzr.dp.ua, www.dlgr.gov.ua, www.zhrrkrog.dp.ua, www.ing-org.dp.ua, www.srvk.gov.ua, www.trnvk.dp.ua, vykonkom-tsmkr.gov.ua .

Цілі прийняття проекту: установлення ставок земельного податку, розмірів орендної плати та пільги зі сплати за користування земельними ділянками.

Зауваження та пропозиції в письмовій формі приймаються з 14.05.2015 в місячний термін:

- управлінням земельних ресурсів виконкому міської ради (поштова адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пр-т Металургів, 36б, каб. 217, електронна адреса: [email protected]);

-  управлінням розвитку підприємництва виконкому міської ради (поштова адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пл. Радянська,1, каб.510, тел.74-39-72, електронна адреса: [email protected]).

А також на електронні почтові скриньки виконкому міської ради [email protected] і виконкомів районних у місті рад Дзержинської, Довгинцівської, Жовтневої, Інгулецької, Саксаганської, Тернівської, Центрально-Міської: [email protected], dlg_vk@riad.com.ua, [email protected], [email protected]srvk@srvk.gov.ua, [email protected], cg-ispolkom-zag@mg.dp.ua».

В обговоренні можуть прийняти участь повнолітні громадяни, юридичні та фізичні особи; представники громадських організацій, місцевого органа самоврядування, а також консультаційно-дорадчих органів, створених при органах державної влади і органах місцевого самоврядування, які представляють інтереси громадян і суб’єктів господарювання.

Інформацію щодо результатів обговорення вищезазначеного регуляторного акта буде оприлюднено на офіційному веб-сайті Криворізької міської ради.


 

14 травня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради