Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Контроль за станом збереження і використання комунальної власності міста буде посилено

Створено: 2011-04-14 12:21:02Оновлено:

13 квітня відбулося засідання виконкому Криворізької міської ради. Основним у порядку денному було питання про стан збереження та використання майна комунальної власності Кривого Рогу, з якого доповідала начальник управління комунальної власності міста виконкому міськради Людмила Федоренко.

Повідомивши результати останньої інвентаризації загальної вартості майна, яка складає понад 20 млрд.грн., Л.Федоренко відзначила, що такі показники склалися за рахунок прийняття до комунальної власності міста об’єктів житлового, нежитлового фондів, соціальної інфраструктури тощо. Протягом 2010-2011 років було прийнято до комунальної власності об’єктів на суму 13,4 млн.грн., у тому числі житлового фонду на суму 11,8 млн.грн.

У Кривому Розі відпрацьовано систему та прозорий механізм щодо питань збереження та використання комунального майна, розроблено низку нормативних документів, які регулюють майнові відносини з питань, пов’язаних з орендою, приватизацією об’єктів комунальної власності та узяття на облік безхазяйного та відумерлого нерухомого майна. Начальник управління комунальної власності міста виконкому міськради повідомила й про ті основні аспекти, які необхідно ще вирішувати. Зокрема існує проблема невиконання зобов’язань орендарями своєчасно перераховувати оренду плату. Крім того, в адміністративно-територіальних межах Кривого Рогу ще залишаються безхозяйно жилі будинки та споруди, які знаходяться у занедбаному стані.

З цього питання міський голова Юрій Вілкул зазначив, що у місті не повинно залишатися невирішеним жодне із визначених завдань. Він дав доручення головам виконкомів районних у місті рад контролювати цей процес, постійно вживати відповідні заходи стосовно започаткування процедур із визначенням і визнанням майна безхазяйним, а управлінню комунальної власності міста виконкому міської ради спільно з виконкомами районних у місті рад постійно проводити роботу щодо збереження схоронності та цільового ефективного використання майна, що перебуває у власності територіальної громади міста. «Необхідно попередити кожного орендодавця щоб це питання було на постійному контролі. Кожне приміщення повинно утримуватися у належному стані а орендна плата сплачуватися у повному обсязі. Невідповідальності у місті не буде», - заявив Ю.Вілкул.

Загалом на розгляд засідання виконавчого комітету міської ради було винесено 37 питань і прийняті відповідні рішення. Крім того, на засіданні міський голова Юрій Вілкул з нагоди Дня працівників ракетно-космічної галузі України та Всесвітнього дня авіації і космонавтики привітав Євгена Ковальчука, який з 1986 по 1993 роки був заступником начальника космодрому «Байконур», із честю і доблестю служив у Ракетних військах Стратегічного призначення.
© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради