Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Запрошуємо до Центру «Віза» («Центр Дії») для оформлення документів немовляти!

Створено: 2024-03-14 13:51:07Оновлено: 2024-03-14 13:54:10

Народження дитини для кожної сім`ї – чи не найголовніша та найважливіша подія у житті. Це дата, з якої починається відлік нового життя.  Дитина народилася і тепер маляті необхідно стати законним представником своєї країни. Першим етапом на цьому шляху є реєстрація народження і отримання першого документу — свідоцтва про народження.

Держава забезпечила підтримку новонародженого громадянина зручним сервісом цифрової держави єМалятко. Користуючись комплексною послугою батьки мають змогу за, однією заявою, отримати 9 державних послуг від різних органів влади, потрібних при народженні дитини.

Замовити комплексну послугу єМалятко можна, якщо:
• ви ще не отримали свідоцтво про народження дитини;
• якщо батьки дитини є громадянами України;
• дитина народилася у медичному закладі в межах України;
• у пологовому будинку було видано медичний висновок про народження;
• шлюб між батьком та матір'ю було укладено в Україні;
за умови обрання обов’язкових послуг:
-  державна реєстрація народження та визначення походження дитини;
-  реєстрація в Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків;
- внесення інформації про дитину до Єдиного державного демографічного реєстру з автоматичним формуванням унікального номера запису в ньому;
-  внесення відомостей про дитину до Реєстру пацієнтів в електронній системі охорони здоров’я.

Послуги, які можна отримати за бажання:

декларування місця проживання дитини;

призначення допомоги при народженні дитини;

надання грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».

Послуги, які можуть отримати батьки, якщо вони претендують на призначення допомоги чи надання відповідного статусу:

видача посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї;

призначення допомоги на дітей, яких виховують у багатодітних сім’ях.

Документи для отримання комплексної послуги єМалятко можна подати:

  • до пологовому будинку ;
  • до Центру надання адміністративних послуг (у місті Кривому Розі це Центр «Віза» («Центр Дії»), Головний офіс у Металургійному районі (пл. Молодіжна, 1) або в територіальних підрозділах Центру «Віза», що знаходяться у Тернівському (вул. Коро-ленка, 1А), Покровському (вул. Шурупова, 2), Саксаганському (вул. Володимира Великого, 32), Довгинцівському (вул. Дніпровське шосе, 11), Центрально-Міському (вул. Староярмаркова, 44) районах міста);

Наразі батьки, які обрали послугу «єМалятко» та подають заяву про державну реєстрацію народження через портал Дія, можуть також обрати спосіб доставки відповідного свідоцтва у поштове відділення або кур’єром додому.

До речі, з початку року оформлено 504 криворізьких єМаляток, серед батьків 176 криворіжців скористалися комплексною послугою єМалятко через пологові будинки,  326 – через відділи ДРАЦС, 2 сім’ї звернулися для отримання послуги єМалятко саме до Центру «Віза» («Центр Дії»).

Шановні мешканці міста, які щойно стали батьками або планують це зробити найближчим часом! Запрошуємо Вас до Центру «Віза» («Центр Дії») і наші адміністратори з радістю розділять Вашу щасливу мить та допоможуть в оформленні перших документів Ваших малюків.

Звертаємо увагу, що у разі неможливості отримати послугу єМалятко (звернення після спливу одного місяця з дня народження дитини, відсутності у одного з батьків прописки, тощо) оформити перші документи можливо у рамках надання комплексної послуги «Народження дитини» у відділі ДРАЦС, що знаходиться у Головному офісі Центру «Віза» («Центр Дії») виконкому Криворізької міської ради за адресою пл.Молодіжна, 1.

Тож, звернувшись до затишних підрозділів Центру «Віза» («Центр Дії») Ви зможете оформити всі необхідні документи за один візит і в одному місці!      

 

 

                Центр «Віза» («Центр Дії») #Завжди поруч з Вами!

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза» («Центр Дії»):
 
 [email protected]

 

14 березня 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради