Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Проблеми у роботі Державних реєстрів залежать від Мін’юсту та підпорядкованого йому державного підприємства

Створено: 2017-03-14 11:33:39Оновлено: 2017-03-14 12:05:42

Вже близько двох тижнів нестабільна робота Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань та Державного реєстру речових прав на нерухоме майно не лише створює незручності для громадян, які звертаються до Центру адміністративних послуг «Віза» чи до державних реєстраторів управління з питань реєстрації виконкому Криворізької міської ради, а й створює загрозу порушення строків проведення державної реєстрації. Це в свою чергу може порушувати законні прав та інтересів заявників.

Зауважимо, що пунктом 1 Наказу Міністерства юстиції України від  25.06.2015 №1095/5 «Деякі питання щодо визначення адміністратора Єдиних та Державних реєстрів, держателем яких є Міністерство юстиції України», адміністратором Єдиних та Державних реєстрів, створення та забезпечення функціонування яких належить до компетенції Міністерства юстиції України визначене державне підприємство «Національні інформаційні системи».

Управлінням з питань реєстрації виконкому міської ради неодноразово направлялися листи та телефонограми до технічного адміністратора Державних реєстрів – державного підприємства «Національні інформаційні системи» з зазначенням проблем, що виникають, та проханням їх усунути якнайшвидше.

У телефонній розмові з представниками ДП «НАІС» було з’ясовано, що технічні проблеми у роботі Державних реєстрів наявні на всій території України. Технічний адміністратор запевняє, що ним вживаються всі відповідні заходи реагування, однак точна дата усунення помилок в роботі програмного забезпечення не відома.

Проблеми у роботі Державних реєстрів не лише впливають на належне виконання повноважень, покладених на державних реєстраторів відповідно до закону, але й можуть призвести до соціальної напруги, збільшення черг, порушення прав та законних інтересів заявників.

Виконавчий комітет Криворізької міської ради як суб’єкт державної реєстрації вживатиме і надалі всіх необхідних заходів задля своєчасного повідомлення про наявні технічні проблеми як технічного адміністратора ДП «НАІС», так і Міністерства юстиції України як держателя Єдиних та Державних реєстрів для подальшого їх усунення.


 

14 березня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради