Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Мер Кривого Рогу Юрій Вілкул доручив управлінням та службам міста прискорити ремонтні роботи на мосту на мікрорайоні Зарічний

Створено: 2015-02-14 11:47:47Оновлено: 2015-02-16 10:30:13

На 16 лютого в районі лівобережного устою мосту виконано розбирання дорожнього покриття загальною площею 550 квадратних метрів та залізобетонних перехідних плит.

Раніше, на сесії міської ради було ухвалено рішення про виділення 4,5 млн. грн. саме на проведення капітального ремонту даного мосту. Розпочато тендерну процедуру, яка має завершитись у середині лютого, бо без її проведення використання бюджетних коштів суворо заборонено.

Основний обсяг робіт відносно проїжджої частини планується завершити в травні. Тоді  ж буде відновлений рух транспорту по мосту.

Нагадаємо, що пізньої ночі 6 лютого стався обвал частини моста - комунікаційного колодязя. При цьому він захопив частину перильного огородження і тротуару. Головна  причина  аварії - демонтаж і крадіжка металоконструкцій мосту,   що  мали місце в минулому році.      

Міський голова Юрій Вілкул провів оперативну  нараду на місці пригоди і дав доручення зробити все необхідне для безпеки городян.  За  висновками  експертів,   конструкція самого мосту не пошкоджена. Однак,  для попередження нещасних випадків рух транспорту по мосту перекритий,  його пустили об’їзними шляхами.  

Довідково: міст через річку Саксагань, що з’єднує житлові масиви Зарічний та 129 квартал, побудований  у 1962 році. Загальна довжина моста – 135 метрів, ширина проїжджої частини 9,0 метрів, ширина тротуарів – по 3,0 метра.

Протягом 2012-2014 років тривали роботи з проведення експертного обстеження стану конструктивних елементів мосту, розроблення робочого проекту та проходження експертизи. В вересні 2014 року філією державного підприємства «Укрдержбудекспертиза» у Дніпропетровській області видано позитивний експертний звіт щодо розгляду проектної документації по робочому проекту «Капітальний ремонт мосту №7 через річку Саксагань у м.Кривий Ріг».

 (056)440-04-32, mediakrivbass@ukr.net    


 

16 лютого 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради