Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Ще один крок до покращення стану місцевої економіки у Кривому Розі

Створено: 2011-02-14 09:58:33Оновлено:

10 лютого у залі засідань виконкому Криворізької міської ради відбулося установче засідання федерації канадських муніципалітетів та представників Кривого Рогу на чолі з міським головою Юрієм Вілкулом у рамках проекту «Місцевий економічний розвиток міст України» (МЕРМ). На засіданні були присутні заступники міського голови, депутати міської ради, працівники апарату міської ради з питань економіки, фінансів та житлово-комунального господарства, представники бізнес спільнот.

Засідання відкрив міський голова Юрій Вілкул. Він виступив з привітальним словом до учасників, у якому зазначив, що Кривий Ріг гідний впровадженню зазначеного проекту, адже це великий індустріальний центр з розвинутою промисловістю та соціальною інфраструктурою. Тому для міста завдання щодо підтримки у розробці та впровадженні стратегічних планів місцевого економічного розвитку шляхом впровадження середньо-термінових стратегічних планів, стимулювання залучення інвестицій, розробки нових моделей муніципального розвитку, що передбачаються зазначеним проектом, є дуже цікавими та важливими. Ю.Вілкул подякував представникам проекту за зацікавленість до Кривого Рогу, за розуміння важливості проведення роботи, спрямованої на розвиток економічного потенціалу та створення більш комфортних умов проживання мешканців міста та запевнив, що реалізація проекту отримає усесторонню підтримку, а співпраця принесе значну користь Криворіжжю і його мешканцям.

Керівник проекту МЕРМ Олександр Кучеренко представив напрямки діяльності проекту у партнерських містах та «Положення про Дорадчий комітет з місцевого економічного розвитку, створений у рамках проекту МЕРМ у Кривому Розі», який буде створено як консультативно дорадчий орган в системі місцевого самоврядування територіальної громади міста і матиме на меті спостереження, аналіз і контроль за ходом виконання проекту з боку органів місцевого самоврядування та громадськості. О.Кучеренко зазначив, що в рамках проекту міста партнери матимуть доступ до реалізації малих грантів та демонстраційних проектів, спрямованих на вирішення проблем місцевого економічного розвитку.

Наприкінці установчого засідання була підписана угода про співпрацю у місті Кривий Ріг між Федерацією канадських муніципалітетів та виконавчим комітетом Криворізької міської ради щодо реалізації проекту «Місцевий економічний розвиток міст України».

ДОВІДКА:

Проект «Місцевий економічний розвиток місту України» спрямований на створення сприятливого клімату для економічного розвитку України та зміцнення демократії і має на меті покращити умови та можливості економічного зростання завдяки ефективному врядуванню, яке відповідає інтересам громадян та бізнес-спільноти за активної підтримки з боку центральних органі влади. Проект МРЕМ реалізується з січня 2010 року до грудня 2014 року Федерацією канадський муніципалітетів за фінансової підтримки Канадського агентства міжнародного розвитку і надає підтримку у вдосконаленні планування і постачання послуг, що сприяють і підтримують економічне зростання та розвиток в тринадцяти українських містах Львівської та Дніпропетровської областей.


© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради