Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі завершено перший етап проекту з підвищення якості питної води

Створено: 2011-02-14 08:02:13Оновлено:

Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул разом з міським головою Юрієм Вілкулом відкрили після реконструкції оновлену насосну станцію на ДПП «Кривбаспромводопостачання». Роботи з її переобладнання виконані за кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища, загальна вартість яких складає 10 млн грн.

Перший етап проекту модернізації системи виробництва питної води був розроблений у 2010 році завдяки ефективній співпраці Дніпропетровської облдержадміністрації та керівництва Кривого Рогу. Наразі завершується розробка останнього етапу проекту.

У результаті переобладнання на насосній станції заощаджуватимуть близько 1600 кВт, або 47%, електроенергії на добу. А стічні води більше не потраплятимуть до ріки Інгулець. А це більше 1 млн куб. м забрудненої води на рік. Також на насосній станції тепер використовується сучасний програмно-технічний комплекс, системи захисту та сигналізації, що забезпечує безаварійну роботу насосної станції в автоматичному режимі.

«Стратегічні інфраструктурні питання розвитку територій області можливо вирішити лише шляхом об’єднання зусиль різних рівнів влади. І реалізація сьогоднішнього проекту це доводить. Обласна державна адміністрація забезпечила фінансування цього проекту, а керівництво міста – ефективне використання коштів», - наголосив губернатор.

Наступним етапом реалізації проекту передбачено встановлення сучасної системи мікрофільтрації води. Це суттєво покращить якість питної води на Криворіжжі. До того ж, новітні технології дозволять пакувати осад, що утворився після чистки води, для подальшого використання у виробництві асфальтобетонної суміші.

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради