Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Губернатор Дніпропетровської області О.Вілкул та міський голова Ю.Вілкул відкрили сучасний комплекс для навчання дітей з вадами слуху

Створено: 2011-02-14 08:03:16Оновлено:

Криворізька спеціалізована загальноосвітня школа-інтернат для глухих дітей отримала новітню спеціалізовану апаратуру вартістю 800 тис грн.

Установлена апаратура дає можливість дітям розуміти мову вчителя, удосконалювати свою вимову, формувати мовлення, а також вивчати загальноосвітні предмети і навіть слухати музику і займатися танцями.

В школі-інтернаті були обладнані звукопідсилювальною спецапаратурою: три кабінети для індивідуальних занять, чотири початкових класи, музично-ритмічний та слуховий кабінети. Крім того, слуховий кабінет було обладнано інтерактивною дошкою та мультимедійним центром, що дозволить не тільки ознайомити учнів з новітніми технологіями в навчанні, але й сприятиме кращому сприйняттю ними навчального матеріалу. Адже діти з вадами слуху, за твердженням фахівців, «чують очима». Тобто краще сприймають інформацію візуально.

Також для навчального закладу був придбаний спеціальний прилад – аудіометр. Він встановлює рівень слуху дітей і складає аудіограму, за якою індивідуально добирається слуховий апарат. Наразі це єдиний подібний прилад у Кривому Розі і ним можуть скористуватися не тільки учні цього спеціального навчального закладу, але й усі мешканці міста й району, які мають вади слуху.

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради