Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У місті вирішується питання вивозу сміття

Створено: 2011-02-14 08:01:04Оновлено:

Під час робочого візиту голови облдержадміністрації Олександра Вілкула до Кривого Рогу розглядалося питання стосовно покращення екологічної ситуації в місті.

Стосовно питання вивозу побутових відходів керівник області наголосив, що цього року завдяки спільним діям обласної та місцевої влади в місті повністю вирішене питання забезпечення спеціальним транспортом, що займається вивозом побутових відходів.

Губернатор області та міський голова Кривого Рогу оглянули 8 нових сміттєвозів вартістю 5 млн грн, які були придбані за рахунок коштів обласного бюджету, що надходять від збору за забруднення навколишнього середовища.

«Завдяки змінам в законодавстві України більшість «екологічних» коштів залишаються в регіоні. Наше завдання – максимально ефективно використати ці кошти», - підкреслив губернатор.

Нові сміттєвози марки «МАЗ» виготовлені за останнім словом техніки. Наразі це найсучасніше обладнання, що буде використовуватися в регіоні для вивозу сміття.

Олександр Вілкул зазначив, що з цього року на Дніпропетровщині впроваджується система постійного моніторингу за своєчасністю та якістю вивозу сміття в області. У найближчій перспективі – створити 20 нових та оновити існуючі сміттєзвалища.

«Місцева влада повинна приділяти особливу увагу забезпеченню чистоти на прибудинкових територіях. Коштами обласного та державного бюджетів забезпечується покращення інфраструктури – будуються нові лікарні, дитячі садочки, реконструюються об’єкти житлово-комунальної сфери, проте завдання місцевої влади – забезпечити чистоту і благоустрій. І я як губернатор буду жорстко контролювати це питання. Це один з головних показників роботи місцевої влади», - наголосив Олександр Вілкул.

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради