Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Актуально! З 1 січня 2022 року підвищено пенсії деяким категоріям громадян

Створено: 2022-01-14 12:19:20Оновлено: 2022-01-14 12:21:46

Підвищення відбулося для наступних категорій:

одержувачів пенсії по інвалідності з числа осіб з інвалідністю, стосовно яких установлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою,

осіб, які брали безпосередню участь у ліквідації інших ядерних аварій та їх наслідків,

пенсії у зв’язку з втратою годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи за осіб з їх числа.

Відтепер надано можливість цивільним особам із цих категорій обчислювати пенсію по інвалідності виходячи із заробітної плати, визначеної з п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленого на відповідний рік, як це раніше було передбачено для військових.

В індивідуальному порядку органи Пенсійного фонду України по кожній пенсійній справі осіб із числа зазначених вище категорій, яким призначено пенсію відповідно до інших законів, визначають доцільність обчислювати пенсію по Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", виходячи із нового розрахунку. Про прийняте рішення особи інформуватимуться органами Пенсійного фонду України листом або смс-повідомленням на номер мобільного телефону операторів мобільного зв’язку.

Крім того, з 1 березня 2022 року пенсії, призначені відповідно до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", будуть проіндексовані.

Додатково повідомляємо, що починаючи з 1 січня 2022 року жінкам, які народилися у період з 1 січня 1962 року по 31 грудня 1962 року, при зверненні вперше за призначенням пенсії за віком встановлюється щомісячне підвищення в розмірі 9 відсотків призначеної пенсії.

 

Ми працюємо для мешканців міста Кривого Рогу і завжди

готові до співпраці.

Ваші зауваження та пропозиції

просимо надавати за електронною адресою:e-mail:upszn@kr.gov.ua

Телефон «гарячої лінії»097 027 2624

14 січня 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради