Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Відбулося перше засідання міської робочої групи з питань реалізації Програми розвитку велоінфраструктури в місті Кривому Розі на 2013-2015 роки

Створено: 2013-11-13 16:35:57Оновлено:

12 листопада 2013 року в приміщенні виконкому міської ради відбулося перше засідання міської робочої групи з питань реалізації Програми розвитку велоінфраструктури в місті Кривому Розі на 2013-2015 роки.

Робоча група створена в жовтні 2013 року та має на меті забезпечення ефективності реалізації Програми розвитку велоінфраструктури в місті Кривому Розі, затвердженої рішенням міської ради від 24.07.2013 №2096.

Розроблена Програма стала результатом активної співпраці структурних підрозділів виконкому міської ради, а саме управлінь економіки, благоустрою та житлової політики, комітету з фізичної культури і спорту виконкому міської ради, КП "Інститут розвитку міста Кривого Рогу" Криворізької міської ради та громадських організацій міста "Команда "Адреналін" і "Велокривбас".

Заходи Програми спрямовані на створення умов для розвитку велоінфраструктури, формування сталої транспортної системи та доступного, комфортного й безпечного міського простору.

На сьогодні зроблено вже перші кроки в напрямку реалізації даної Програми. Наприкінці вересня поточного року, у Тернівському районі міста відбулося відкриття Веломістечка для дітей молодшого та середнього шкільного віку.

Проект "Веломістечко" розроблено Інститутом розвитку міста у партнерстві з громадською організацією "Команда "Адреналін" та реалізовано за фінансової підтримки Групи Метінвест в рамках Програми "Місто - нашими руками".

Найменші мешканці Кривого Рогу отримали чудовий майданчик для занять велоспортом, а також можливість у формі гри вивчити правила дорожнього руху. Наступним кроком буде створення "маршрутів здоров'я" у паркових зонах міста: у парку культури і відпочинку ім. Газети "Правда", парку ім. 50-річчя Радянської України та парку культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького.

Під час засідання обговорювались питання облаштування соціально важливих об'єктів міста велопарковками, створення в місті Кривому Розі сучасної велошколи та можливості використання земельної ділянки гранітного кар’єру в Жовтневому районі під розміщення велопарку.

Зростання активності велосипедного руху є одним з шляхів досягнення стратегічної мети: зробити транспортну систему Кривого Рогу сталою, а громадський простір міста – ергономічним, зручним і доступним для всіх користувачів та має позитивно вплинути на покращення стану здоров’я населення та стимулювати використання велосипеду як екологічного виду транспорту.


© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради