Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Ю. Вілкул: Харчова промисловість Кривого Рогу з гідністю прийняла виклики сьогодення, налаштувавши своє виробництво до вимог воєнного часу

Створено: 2023-10-13 18:18:05Оновлено: 2023-10-13 18:19:49

Напередодні Дня працівників харчової промисловості в.о. міського голови Юрій Вілкул привітав харчовиків з професійним святом та вручив кращим представникам галузі міські нагороди.

«Другий рік у країні триває повномасштабна війна. За цей період ми долали блекаути, евакуації, перебої з водопостачанням та наслідки ракетних ударів, продовжуємо приймати переселенців. У цих надскладних умовах криворізькі харчовики продовжують забезпечувати жителів міста продуктами харчування, докладають максимум зусиль для насичення споживчого ринку високоякісною, та безпечною продукцією. А також, не зважаючи на труднощі воєнного стану, ви продовжуюте розвиватися, впроваджуюте інноваційні технології, залучаєте інвестиції. Досвід багатьох керівників дав змогу запровадити нову логістику, зберегти та створити нові робочі місця, розширити асортимент продукції, забезпечивши продуктами харчування не тільки місто,а й прилеглі райони та області. Від себе і всієї криворізької громади висловлюю вдячність вам за професійність і відданість справі. Саме ваші зусилля зробили криворізьку продукцію конкурентоспроможною, а наші торгові марки – відомими на європейських ринках»,- підкреслив Юрій Вілкул.

З перших днів війни криворізькі підприємства харчової промисловості продемонстрували активну соціальну позицію. Крім забезпечення мешканців, почали виготовляти продукцію оборонцям міста та надавати допомогу благодійним організаціям. Об’єднавши зусилля, соціально-орієнтовний бізнес є підмогою для влади в підтримці пільгових категорій населення. Також, не зважаючи на складний період, не припинив  роботу соціальний проєкт «Зігріємо турботою ветерана» та інші.

Місто допомагає суб'єктам господарювання впроваджувати бізнесові проєкти вітчизняних та міжнародних грантів. З початку року  проведено понад 600 зустрічей, тренінгів, інтенсивів з потенційними учасниками грантових програм за результатами яких на сьогодні вже 47 суб’єктів господарювання отримали гранти на ведення господарської діяльності на суму понад 24,9 млн грн. Напрями підприємництва, в яких заявники планують або вже реалізували себе: виробництво продуктів харчування, комбікормів, роздрібна торгівля продовольчими товарами, відкриття об’єктів з надання побутових послуг, закладів ресторанного господарства, модернізація виробничого обладнання тощо. На сьогодні 7 підприємств-виробників отримали грантову підтримку на загальну суму 9,6 млн грн, яка допоможе модернізувати виробництво, поліпшити якість та розширити асортимент продукції, а головне – створити нові робочі місця.

«Ми живемо в складні часи. Війна забирає життя людей, наш час, плани на майбутнє. Але ми,  українці, сильні духом, прагнемо миру, незалежності та стабільності, віримо в наших мужніх захисників та кожного дня своєю працею наближаємо Перемогу. Незважаючи ні на що, ми створюємо нові робочі місця, готуємо смачні якісні страви, випікаємо кондитерські вироби, реалізуємо продукцію, отримуємо гранти на відкриття власної справи та закуповуємо нове обладнання і ще багато чого. Ми вдячні нашим військовим, міській владі та Раді оборони міста за підтримку та можливість жити і працювати у рідному мирному місті!»,- сказала Марина Солонько, директор пекарні.

13 жовтня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради