Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ОНЛАЙН-ПРИЙМАЛЬНІ ПРОДОВЖУЮТЬ СВОЮ РОБОТУ У ЖОВТНІ

Створено: 2021-10-13 14:53:45Оновлено: 2021-10-13 14:57:36

12.10.2021 до заступника голови Саксаганської районної у місті ради з питань діяльності виконавчих органів ради ТЕТЯНИ СІМОНИК під час онлайн-прийому  надійшли запитання щодо:

- здійснення перерахунку розміру субсідії заявниці, яка мешкає за адресою пр-т Гагаріна,3;

- встановлення додаткових електричних розеток в під`їздах будинку по вул.Тесленка,24;

- здійснення перерахунку розміру соціальной виплати малозабезпеченої родині, за адресою мкрн.Гірницький,36;

- надати роз`яснення щодо призупинення ремонтних робіт зі збільшення площі балконів по вул.Ярослава Мудрого,75;

- щодо заміни труби теплопостачання у підвальному приміщенні будинку по вул.Павла Глазового,1.

 

13.10.2021  заступник голови Тернівської районної у місті ради з питань діяльності виконавчих органів ради ВАДИМ БАЛЬВАС спілкувався з мешканцями району з питань щодо:

термінового ремонту плити перекриття біля під'їзду, заміни каналізаційної труби у підвальному приміщенні; омолодження дерев  за адресою: вул.Терещенка,5;

-       відкриття аптекі в районі зупинки «Веселі Терни»;

-       неякісного обсуговування  в магазині «Карпати»;

-       асфальтування дороги по провулку Бібліотечний та інші.

  11.10.2021 начальник відділу з питань захисту прав споживачів апарату Криворізької міської ради і виконкому ОЛЕГ БІДНЯК під час онлайн-прийому проінформував про наступне.

  • Яким чином вирішуються спірні питання між споживачем та продавцем товарів або надавачем послуг?

 

Спірні питання між споживачем і суб’єктом господарювання (продавцем товарів, надавачем послуг або робіт), вирішується виключно на підставі договірних відносин (договору купівлі-продажу товару, договору з надання послуг).

Договір - усний чи письмовий правочин між споживачем і продавцем (виконавцем) про якість, терміни, ціну та інші умови, за яких реалізується продукція. Підтвердження вчинення усного правочину оформляється квитанцією, товарним чи касовим чеком, квитком, талоном або іншими документами (далі - розрахунковий документ).

Під час продажу товару продавець зобов'язаний видати споживачеві розрахунковий документ встановленої форми, що засвідчує факт купівлі, з позначкою про дату продажу.

Виконавець залежно від характеру і специфіки виконаної роботи (наданої послуги) зобов'язаний видати споживачеві розрахунковий документ, що засвідчує факт виконання роботи (надання послуги).

Вимоги споживача розглядаються після пред'явлення споживачем розрахункового документа, а щодо товарів, на які встановлено гарантійний строк, - технічного паспорта чи іншого документа, що його замінює, з позначкою про дату продажу.

Першочергово споживач повинен звернутися письмово з відповідними обґрунтованими вимогами до продавця товарів чи до виконавця послуг, у якого придбано товар або замовлено послугу (побутову, комунальну, туристичну, медичну тощо).

  • Державний нагляд (контроль) здійснюється за місцем провадження господарської діяльності суб`єкта господарювання, а не за місцем його проживання

Шановні мешканці міста, при укладанні договору про надання послуг звертайте увагу на зазначення у договорі місця провадження господарської діяльності суб’єкта господарювання. Це важливо, оскільки відповідно до ст. 4 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» державний нагляд (контроль) здійснюється за місцем провадження господарської діяльності суб'єкта господарювання.

Якщо у договорі зазначають домашню адресу суб’єкта господарювання (будинок, квартиру), як місце здійснення господарської діяльності, то у такому випадку не поспішайте підписувати такий договір, необхідно з`ясувати (перевірити) наявність відповідного об’єкту бізнесу за зазначеною у договорі адресою.

Звертаємо увагу, що Держпродспоживслужба України (01001, м. Київ,  вул. Бориса Грінченка, 1) та її територіальний орган - Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровської області (49006, м. Дніпро, вул. Філософська, 39а) не зможуть здійснити допомогу у вирішенні проблемного питання споживача, якщо у договорі зазначено домашню адресу суб’єкта господарювання.

Радимо бути уважними!

Усі бажаючі мешканці мали можливість поспілкуватися та отримати відповіді і роз’яснення на свої питання.

 

13 жовтня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради